AlgebraLAB preuzeo ZIP i najavio daljnji razvoj startup scene u Hrvatskoj

Algebra će preuzeti ZIP d.o.o., koji će u sklopu AlgebraLAB-a nastaviti razvijati startup scenu u Hrvatskoj.

Martina Čizmić | 30.05.2018. / 16:07

Hrvoje Balen i Ivo Špigel (Foto: Algebra) (Foto: Algebra)

Zagrebački inkubator poduzetništva i službeno je postao dio AlgebraLAB-a, inovacijskog centra Visokog učilišta Algebra.

Nakon uspješne suradnje koju su ostvarili proteklih godina, a kako su pojasnili u blogu objavljenom na ZIP-ovim stranicama, postignut je sporazum o strateškoj suradnji koji bi trebao osigurati "najbolje uvjete za daljnji rad i razvoj ZIP-a".

ZIP će od sada svoj program školovanja i podrške startup programima razvijati u okviru snažnog i rastućeg okruženja Algebre. Prostor novog Algebra LAB-a, profesori i studenti Visokog učilišta, projekti koji „izlaze“ iz MBA studija – mnogi među njima moći će iskoristiti znanje, iskustvo, mentorsku mrežu i međunarodnu suradnju ZIP-a kao idealnu infrastrukturu za „lansiranje“ na globalno tržište, ističu iz ZIP-a.

AlgebraLAB (Foto: Algebra) (Foto: Algebra)

Tako će Algebra preuzeti ZIP d.o.o., koji će u sklopu AlgebraLAB-a nastaviti razvijati startup scenu u Hrvatskoj.

Prvi takav projekt biti će natjecanje inovativnih poduzetničkih ideja i projekata #startupZG koje će se održati 16. i 17. lipnja. Najbolji tim nakon intenzivnog dvodnevnog programa koji uključuje mentoriranje tijekom razvoja projekta te samo natjecanje, očekuje i nagrada u iznosu od 15.000 kuna. Poduzetničko natjecanje održava se u organizaciji ZIP-a uz Grad Zagreb kao glavnog partnera te Visoko učilište Algebra kao strateškog partnera.

U potrazi smo za najzanimljivijim projektima i idejama koji su u vrlo ranoj fazi svojeg razvoja. Tokom dva intenzivna dana, kroz rad s mentorima, razvoj ideje i konačno prezentiranje ocjenjivačkom žiriju, timovi će napraviti značajan iskorak u osmišljavanju svojih projekata, osobito u definiranju ili promjeni poslovnog modela. Osim samog mentorskog rada, za timove će važna biti i prilika da na završnom 'pitchingu' prezentiraju projekte žiriju i ostalim sudionicima, te naravno da se bore za vrijedne nagrade, naglasio je Ivo Špigel, jedan od osnivača ZIP-a koji će svoj mentorski rad nastaviti i u sklopu AlgebraLAB-a.

Mentoriranje (Foto: ZIP) (Foto: ZIP)

Na natjecanje se mogu prijaviti svi oni koji imaju ideju, ili su bez nje ali bi se htjeli priključiti nekom od timova. Prijave za #startupZG otvorene su do 10. lipnja 2018. u ponoć na linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti