Alibaba dobila novog izvršnog direktora, vrijednost procijenjena na 55 milijardi dolara

Početkom ove godine jedan od najpoznatijih kineskih gospodarstvenika, Jack Ma, najavio je da će odstupiti s mjesta izvršnog direktora Alibabe, iznimno uspješne kineske e-commerce tvrtke koju je osnovao 1999. godine.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 11.03.2013. / 19:16

Alibaba dobila novog izvršnog direktora, vrijednost procijenjena na 55 milijardi dolara

Početkom ove godine jedan od najpoznatijih kineskih gospodarstvenika, Jack Ma, najavio je da će odstupiti s mjesta izvršnog direktora Alibabe, iznimno uspješne kineske e-commerce tvrtke koju je osnovao 1999. godine. Alibaba je danas jedna od najvećih svjetskih online tvrtka, čiju vrijednost je Barclays nedavno procijenio na 55 milijardi dolara.

Kao nasljednik iznimno uspješnog Jacka Ma odabran je Jonathan Lu, koji je u Alibabi izvršavao dužnost Chief Data Officera, te ima više od desetljeća iskustva na izvršnim pozicijama. Prema svemu sudeći, glavna dužnost u početku mandata bit  će mu priprema za inicijalnu javnu ponudu najveće kineske e-commerce kompanije.

Lu će dužnost izvršnog direktora preuzeti 10. svibnja, piše Business Insider. Jack Ma više neće biti uključen u svakodnevne aktivnosti Alibabe, ali i dalje će imati utjecaj na strateške planove kompanije. Imenovanje Jonathana Lua odražava želju kompanije da na čelu kompanije bude osoba s dubokim znanjem o e-commerceu u trenutku kad će svoje dionice ponuditi javnosti.

Kineska e-trgovina Taobao ostvarila tri milijarde dolara prodaje - u jednom danu!

Jonathan Lu u Alibabi radi od 2000. godine, a bio je zadužen za unapređenje prodaje u južnoj Kini, vodio je tim koji je uspostavio Alibabinu jedinicu za e-plaćanje, te je bio na čelu online trgovine Taobao. Na svim pozicijama ostvario je uspješne rezultate i čini se kao idealan nasljednik jednog od najpoznatijih kineskih korporativnih lidera.

(Image via Wall Street Journal)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti