Alibaba najavila širenje, prioritet je Europa

Europa će biti prioritet Alibabe u širenju u inozemstvu, izjavio je u četvrtak predsjednik kineske grupe za e-trgovinu John Michael Evans, dodavši da će im model biti Španjolska.

Hina | 15.06.2023. / 14:57

Alibaba (Foto: Afp)

U budućnosti ćemo se više usredotočiti na gradnju lokalnih tvrtki pa će ono što u Kini nazivamo TMall postati TMall u Europi, što znači da ćemo služiti lokalnim robnim markama i lokalnim kupcima na lokalnim tržištima, rekao je Evans u na tehnološkoj konferenciji u Parizu.

Počeli smo s pilot projektom u Španjolskoj koji ćemo proširiti diljem Europe, dodao je.

  Društvena mreža TikTok - 1 Kinezi objavili ono što Amerikanci štite kao "poslovnu tajnu" - ključ uspjeha svojih najvećih digitalnih divova

Jack Ma Nije znao u što se upušta: Nakon što je kritizirao kineske banke i regulatore, Jack Ma dobio je šamar težak milijarde dolara

Alibaba je u ožujku najavila da će se podijeliti na šest dijelova i razmotriti mogućnost prikupljanja novca ili uvrštenja u burzovnu kotaciju za većinu njih, nakon dvogodišnjeg regulatornog pritiska u matičnoj Kini.

Poslovanje s e-trgovinom bit će podijeljeno na domaći i inozemni odjel, poput Lazade u jugoistočnoj Aziji, i AliExpressa.

Alibabini Taobao i TMall trenutno su dominantne digitalne platforme za trgovinu u Kini.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti