Dan prije nego što je najavljeno, korisnike koji su naručili Kindle Fire danas je dočekalo ugodno iznenađenje pred vratima.

Novi Amazonov tablet Fire sa modificiranim Android operativnim sustavom po cijeni od 199 dolara počeo je pristizati na kućna vrata kupaca koji su obavili svoju narudžbu.

'Kindle Fire brzo je postao najprodavaniji proizvod na Amazon.com, te smo na osnovi odličnog odaziva kupaca odlučili napraviti nekoliko milijuna uređaja više nego što smo planirali' istaknuo je to potpredsjednik Amazon Kindle tima Dave Limp.

Kindle Fire je premium produkt kompanije po vrlo niskoj cijeni, koja je ujedno i ključ prodaje, nadodao je Limp. Kako bi svoje korisnike čim više zainteresirali za kupnju samog uređaja i daljnje kupnje putem web shopa, Amazon poklanja kupcima Firea 30 dana probne verzije Amazon Primea, njihovog servisa koji omogućuje besplatni video streaming i besplatnu dostavu stvari kupljenih na Amazonu. Amazon inače naplaćuje 79 dolara godišnje korištenje Primea.


Facebook, Twitter, Zynga, Rovio i ostale aplikacije biti će dostupne za Kindle Fire


Mnogi stručnjaci kažu kako je Amazonov Kindle Fire prvi pravi konkurent Appleovom iPadu isključivo radi toga što obje kompanije imaju dobro razvijen sistem kupnje online, dok to kod ostalih proizvođača nije slučaj. Također, Amazon prognozira da će prodati 3-5 milijuna Fire tableta do kraja ove godine, no s obzirom da Amazon nikad ne odaje brojke prodaje, vjerojatno to neće biti slučaj niti ovaj puta.

Hoćete li vi kupiti Kindle Fire? Što mislite o ovom tabletu? Hoće li doista Fire postati prvi pravi konkurent iPadu?

Via LATimes, Photo Emile Wamsteker / Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju