Amazon priprema novi model Kindlea s većim ekranom

Na Amazonovim stranicama na kratko su se pojavile informacije o dva nova modela Kindlea Paperwhite.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.09.2021. / 15:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok novitete o novim gadgetima prije njihova predstavljanja obično saznajemo putem "pouzdanih i neimenovanih izvora" koji to prenose novinarima, Amazon se za glasine o novoj generaciji svojih čitača e-knjiga Kindle sam pobrinuo. Naime, među dostupnim uređajima na njihovim kanadskim stranicama, u kategoriji usporedbe Kindlea, pojavila su se i dva potpuno nova modela Kindle Paperwhitea.

Slika nije dostupna Čitate li besplatne knjige na svom Kindleu? To bi vas moglo skupo stajati

One koji razmišljaju o kupovini ovog čitača e-knjiga razveselit će informacija da će novi, odnosno nadolazeći modeli imati - veći ekran. Aktualni modeli Kindlea imaju ekrane dijagonale 6 inča, no novi Paperwhite i model Paperwhite Signature Edition imat će ekran dijagonale 6,8 inča. Također, novi modeli trebali bi imati i poboljšano LED osvjetljenje. Običan model bit će dostupan s 8 GB prostora za pohranu podataka, dok će Signature Edition imati imati 32 GB prostora za pohranu podataka.

Još jedna opcija koja će biti dostupna samo za skuplji model jest mogućnost bežičnog punjenja, a Signature Edition dobit će mogućnost prilagodbe osvjetljenja ekrana okolini.

Jeff Bezos Za Jeffa Bezosa ovo je najpametnija stvar koju su napravili u Amazonu

Ostale opcije poput IPX8 vodootpornosti i gustoće piksela (300 ppi) ostale su iste, dok ćemo se za informacije o nekim ostalim opcijama poput priključka (hoće li Kindle napokon dobiti USB-C priključak?) morati sačekati službenu objavu iz Amazona. Nije poznato kada bi tvrtka mogla održati konferenciju na kojoj će predstaviti nove uređaje, no takve evente obično održavaju krajem rujna.

Izvor: Goodereader
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti