Amazon u potpunosti spreman za dostavu dronovima

Izgleda da je nakon dosta vremena i špekulacija o dostavi dronova putem Amazona koje su prošle godine kružile po Internetu, Amazon napokon spreman...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 08.05.2015. / 20:12

Amazon u potpunosti spreman za dostavu dronovima

Izgleda da je nakon dosta vremena i špekulacija o dostavi dronova putem Amazona koje su prošle godine kružile po Internetu, Amazon napokon spreman za pružanje ove usluge. Kako piše USPTO, a prenosi TheNextWeb, Amazon bi uskoro trebao pokrenuti vlastitu uslugu dostave na području SAD-a, a trenutno iz kompanije samo čekaju zakonsku regulativu kojom će isto biti i omogućeno. 

Na stranicama USPTO-a nedavno je objavljen dokument koji otkriva detalje sustava dostave koji bi trebao omogućiti dostavu robe doslovce kroz prozore. Naime, prema patentu će dronovi moći pratiti trenutnu lokaciju korisnika koristeći se podacima njegovog pametnog telefona, a spominje se i mogućnost prepoznavanja vremenskih uvjeta prije polijetanja. Što se tiče opremljenosti samih dronova, oni će biti opremljeni različitim sonarima, radarima, kamerama te IR senzorima koji bi se trebali pobrinuti za sigurno polijetanje te slijetanje.

Amazon je uslugu dostave dronova već testirao u Kanadi gdje su propisi, za razliku od onih u Americi, puno blaži pa su tako dobili dozvolu za testiranje u SAD-u, no uz ograničenje visine do 120 metara te obavezni nadzor operatera.

Foto: TheNextWeb
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti