Amazon uvodi plaćanje putem mobilnih uređaja?

Izvor blizak Amazonu ističe kako tvrtka razmatra mogućnosti uvođenja plaćanja putem NFC (near field communication).

Zimo Zimo Zimo | 01.04.2011. / 15:03

Amazon uvodi plaćanje putem mobilnih uređaja?

Izvor blizak Amazonu ističe kako tvrtka razmatra mogućnosti uvođenja plaćanja putem NFC (near field communication).

Amazon prati u stopu gigante poput Applea, Googlea i Microsofta prvo sa svojim Kindleom, Appstoreom, te sada razmatra nove mogućnosti kojima će olakšati kupnju svojim kupcima.

Naime, kako piše Bloomberg, koji je informacije dobio od izvora bliskog Amazonu, najveća online malo prodajna trgovina radi na servisu plaćanja pomoću NFC-a, odnosno plaćanje putem mobitela.

NFC radi na principu da fizička trgovina ima prijamnik koji omogućuje očitavanja iznosa kada vašim telefonom, koji ima integriran NFC, zamahnete ispred tog prijamnika te obavite plaćanje bez potrebe za provlačenje kreditne kartice ili tipkanje pin broja na raznim uređajima.

Amazon već ima velik broj kreditnih kartica u svojoj bazi čime je već u prednosti što se tiče svijeta mobilnih plaćanja. Također, istraživačka tvrtka Gartner Inc. navodi kako će se transakcije putem mobilnih uređaja uvećati za čak sedam puta do 2014.

Amazon navadno i radi na NFC uređajima koji će služiti u marketingu. Kao primjer uzet je korisnik koji kupuje hlače i ne može naći pravu veličinu u maloprodajno trgovini. Korisnik će tada proći svojim mobilnim uređajem pokraj NFC prijemnika, te će zatim moći hlače svoje veličine naručiti preko Amazon.com-a.

Naočigled je kako sve velike kompanije poput Google, Applea pa čak i Starbucksa razmatraju mogućnosti plaćanja putem NFC-a.

Via [Bloomberg], Photo [ibnlive.com]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti