Amazon, osim što je poznat po svom ogromnom online maloprodajnom biznisu, velike nade polaže u tržište tableta, pa će tako uskoro objaviti novu verziju Kindlea.

Kindle je već postao uspješan proizvod Amazona a sada ga čeka novi nasljednik zaslona 7 inča koji će na sebi nositi Android i cijena će mu biti 250 dolara.

TechCrunchov novinar MG Siegler ističe kako je držao novi Amazonov tablet u rukama te kako će nositi naziv Amazon Kindle, imat će backlit, zaslon u boji sa multitouchom za dva prsta, a tablet bi trebao biti spreman za isporuku u studenom ove godine.

Što se tiče operativnog sistema, novi će Kindle biti malo različitiji od onih tableta koji imaju Android, piše Mashable, koji kaže kako će operativni sistem biti dizajniran posebno za Amazon. Nisu poznate naprednije mogućnosti kao niti slike kako će novi Kindle izgledati, no sa cijenom od 250 dolara Amazon bi mogao naći svoje mjesto na tržištu tableta.

Zanimljivo je spomenuti da Siegler piše kako Kindle nema kameru, pozadina tableta je napravljena od gume, nema micro-USB porta, a zvučnici se nalaze u gornjem dijelu uređaja. Osnovna verzija biti će dostupna samo sa WiFi-om, no smatra se kako će kasnije biti dostupan i kao 3G, kao i da postoji mogućnost da će Amazon kasnije objaviti i 10 inčnu verziju.

Uređaj će navodno imati 6GB interne memorije, no smatra sa kako će uređaj biti više baziran na cloudu, za stvari kao što su glazba i filmovi.