Uprava Delte se nada da će to pomoći u zaustavljanju agresivnog širenja zaraze, a ovo je posljednji pokušaj velike tvrtke da nagovori osoblje na cijepljenje.

Slika nije dostupna Novo izraelsko istraživanje o koronavirusu: Treća doza poboljšava zaštitu starijih od zaraze i teške bolesti

Troškovi za kompaniju su ogromni - u dopisu šefa Eda Bastiana navodi se da je prosječni boravak u bolnici za COVID-19 dosad tvrtku stajao 50.000 dolara po osobi, što je neodrživo.

Upozorava se i da posljednjih tjedana, kako raste broj novih slučajeva, svi zaposlenici Delte koji su hospitalizirani zbog koronavirusa nisu bili cijepljeni u potpunosti.

"Ova će doplata biti potrebna za rješavanje financijskog rizika koji odluka o necijepljenju stvara za našu tvrtku", rekao je Bastian, piše BBC.

Odluka, koja će utjecati na oko 75.000 radnika, stupit će na snagu 1. studenog, a od 30. rujna necijepljeno osoblje Delte također će se morati podvrgavati tjednim testiranjima i nositi maske u svim zatvorenim prostorima tvrtke.

Trenutno svo osoblje američkih zračnih prijevoznika mora nositi maske u zrakoplovima, ali to se ne primjenjuje u uredima tvrtke.

Također, američke tvrtke pokušavaju na niz načina potaknuti osoblje na cijepljenje, primjerice, investicijski div Vanguard ponudio je cijepljenom osoblju bonus od 1.000 dolara.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju