Objavljeno što će Zuckerberg reći pred Senatom i Kongresom, i bit će kratko i jasno

Šef Facebooka Mark Zuckerberg ima jasnu poruku za američki Kongres vezanu za skandal s curenjem podataka s te društvene mreže i njihova beskrupuloznog korištenja od strane tvrtke Cambridge Analytica. Ta poruka glasi: "Ja sam kriv."

Branimir Vorša | 09.04.2018. / 18:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mark Zuckerberg tijekom svjedočenja u utorak pred američkim Kongresom preuzet će krivicu za greške koje su dovele do skandala s Cambridge Analyticom te će predstaviti i korake koji bi trebali spriječiti da se takvo što više ikad dogodi.

Dio je to izjave u pisanom obliku, koja je pripremljena za Kongres i koju prenosi CNN.

Sad je jasno da nismo napravili dovoljno u sprječavanju korištenja tih alata i u loše svrhe. Isto stoji za lažne vijesti, uplitanja drugih država u izbore, govor mržnje te developere i privatnost podataka, napisao je Zuckerberg u pismu koje je u ponedjeljak objavila Komisija za energiju i trgovinu američkog Kongresa.

Nismo imali dovoljno široke poglede na vlastitu odgovornost i to je bila velika greška. To je bila moja greška i žao mi je. Pokrenuo sam Facebook, ja ga vodim i odgovoran sam za ono što se na njemu događa, napisao je šef Facebooka.

Zuckerberg bi u utorak trebao svjedočiti pred komisijama za pravosuđe i trgovinu američkog Senata, a u srijedu ujutro i pred Komisijom za energiju i trgovinu američkog Kongresa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti