Američki vojni pilot otkrio nepoznate detalje o susretu s NLO-om iz 2004.: "Sjećam se da sam kopilotu rekao - čovječe, ne znam za tebe, ali ja sam prilično izbezumljen!"

Kad netko aktivno ometa radar bilo koje vojne platforme, tehnički gledano, to se shvaća kao ratni čin. Upravo to doživio je američki mornarički pilot David Fravor, koji je 2004. godine imao bliski susret s NLO-om.

Branimir Vorša | 14.09.2020. / 13:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije tri godine u javnost su procurile tri snimke misterioznog NLO-a, otad popularno nazvanog "Tic Tac" (po njegovom obliku). Snimke je napravila američka mornarica, čiji su piloti 10. studenog 2004. godine zapadno od obale Kalifornije pratili taj neidentificirani objekt.

Američki Pentagon je tek 2020. godine skinuo oznaku tajnosti s tog događaja i službeno objavio snimke, ali tek nakon opsežne medijeske pozornosti i istrage, a prije nekoliko dana umirovljeni američki mornarički pilot David Fravor, koji je bio jedan od četvero pilota svjedoka tog događaja, dao je vrlo iscrpan intervju Lexu Fridmanu, istraživaču s MIT-ja koji ima i svoj YouTube kanal.

Fravor je Fridmanu u intervjuu otkrio detalje susreta s NLO-om koje nije nikad prije nije otkrio, a incident je opisao kao "čin objave rata" te sugerirao da objekt koji su pratili predstavlja "gigantski tehnološki skok", kojeg bi se uskoro moglo i razotkriti.

Fravor je služio u američkoj mornarici 18 godina, a bio je i zapovjednik eskadrile.

Fridmanu je u intervjuu rekao da su on i još trojica "istreniranih promatrača" letjeli na rutinskoj trenažnoj misiji. Tijekom te misije uočili su misteriozan objekt kako izvodi nevjerojatne akrobacije u zraku iznad oceana, zapadno od obale Kalifornije.

Nije to bilo tipa vidjeli smo ga pa je nestao, ili da sam vidio svjetla na nebu pa da su samo nestala. Promatrali smo tu stvar tijekom savršeno vedrog dana, rekao je Fravor.

Nakon toga je rekao kako su dobili instrukcije da promatraju i identificiraju misteriozan leteći objekt, koji je američka ratna mornarica prethodno pratila najmanje dva tjedna.

NLO se odjednom pojavio na visini višoj od 24.000 metara iznad oceana te se obrušavao prema površini mora. Odjednom je naglo stao i ostao lebdjeti na visini od 6000 metara iznad površine mora. Nakon toga je jednako iznenadno i munjevito brzo odletio ravno u atmosferu i nestao iz vidokruga.

Vidjeli smo taj mali Tic Tac, jer smo bili 6 metara iznad njega, a on se kretao u pravcu sjever, jug, sjever, jug, vrlo naglo, opisao je Fravor i dodao da se objekt kretao tako da se njegovo kretanje ne može usporediti s kretanjem niti jedne njemu poznate letjelice.

Prisjetio se da je inzistirao da se približe objektu kako bi ga "pobliže provjerili", a objekt je prošao ravno ispred nosa aviona, no tad je odletio ravno prema svemiru i jednostavno nestao iz vidokruga u manje od pola sekunde.

Sjećam se da sam kopilotu rekao, čovječe, ne znam za tebe ali ja sam prilično izbezumljen, rekao je Fravor u intervjuu.

Fravor i njegov tim su još jednom odlučili odletjeti iznad oceana i pokušati vidjeti mogu li ponovno vidjeti taj objekt kako lebdi iznad mora, no njihov trud je taj put bio uzaludan.

Kasnije je doznao da je radar njegovog kolege uspio pratiti taj objekt te da je napravljena i video snimka njihovog susreta s NLO-om. Rekao je i da je tijekom susreta njihov radar bio aktivno ometan u jednom trenutku, a to je nešto što se u vojnim krugovima smatra kao "ratni čin".

Kad aktivno ometate drugu platformu, da, to je tehnički gledano ratni čin, kaže Fravor.

Kad ga je Fridman upitao vjeruje li u izvanzemaljce i da li je taj objekt možda izvanzemaljskog porijekla, Fravor je ponudio neočekivan odgovor.

Ne želim ulaziti u to postoje li mali zeleni ljudi, no mislim da mi to nismo razvili... mislim da neke stvari možete skrivati samo toliko. Ovo je gigantski skok u tehnologiji, rekao je Fravor.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti