Posljednja istraživanja pokazuju kako Appleov broj opada dok Android naglo povećava broj novih aplikacija u svom Android Marketu.

Naime, njemačka tvrtka reasearch2guidance objavila je nove prognoze koje pokazuju kako će Android u kolovozu postati platforma sa većim brojem aplikacija nego što je to Appleov App Store.

Prema reaserch2guidanceu, Android Market će dostići 425,000 aplikacija do kolovoza sa brojem od 28,000 novih aplikacija samo u travnju ove godine, dok Apple broji samo 11,000 novih aplikacija u travnju.

No bez obzira na velik broj aplikacija koji će se naći na Android Marketu, pitanje se postavlja jel to uopće važno? Ono što je najbitnije od svega jest koliko aplikacija zapravo korisnici preuzmu, odnosno kakva je zarada za developere?

TechCrunch piše kako prema analizama, broj prosječnih downloada dramatično opada iz mjeseca u mjesec nakon lansiranja. Taj 'rep' postaje sve duži i duži kako vrijeme prolazi, dok 5 posto prvih aplikacija zarađuje sve više i više.

Nema sumnje kako će Android postati platforma sa najvećim brojem aplikacija, no biti će interesantno vidjeti kako će se Android boriti s poslovnim modelom Applea koji se za sada pokazao više nego dobar.

Photo via TalkAndroid