Android korisnici od sada Google Now mogu zamijeniti Cortanom

Jeste li spremni Google Now zamijeniti Cortanom?

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.08.2015. / 15:30

Android korisnici od sada Google Now mogu zamijeniti Cortanom

Jeste li spremni Google Now zamijeniti Cortanom?

Microsoft je nedavno otkrio planove koji podrazumijevaju lansiranje Cortane, digitalnog glasovnog asistenta, koji bi uskoro  u potpunosti mogao zamijeniti Google Now. Korisnici BETA verzije već su sada mogu preuzeti, instalirati i postaviti Cortanu umjesto Google Now servisa.

Popularni servis Google Now napokon je dobio konkretnog suparnika koji sa sobom nosi neki drugi, malo manje poslovni, šarm.

S obzirom na to da se Cortana oslanja na internet tražilicu Bing, ovo je još jedan Microsoftov lukav način da se približi svim korisnicima pametnih telefona i tako ih doslovno natjera da neprimjetno napuste Google tražilicu.

Ipak, Google Now servis neće biti u potpunosti deaktiviran. Primjerice, nikada nećete biti u mogućnosti Cortana servis pokrenuti putem glasovne naredbe "Hej, Cortana" jer Google Now jedini ima sustav sa dozvolom za osluškivanje glasovnih naredbi, što nimalo ne čudi jer je Google Now, kada je u pitanju Android OS, na svom terenu.

Naravno, BETA verzija Cortana servisa dostupna je samo za "Microsoft Insiders" korisnike, tako da ga nećete naći na Google Play trgovini.

S druge strane, ovo je još jedan korak Microsofta kojim nastoji Cortana servis implementirati u što više različitih platformi.

Izvor: Zdnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti