Aplikacija za ljubitelje trčanja: SightRun dostupan i za iOS uređaje

Hrvatski startup SightRun predstavio je verziju aplikacije namijenjenu Appleovim mobilnim uređajima, a novost je i širenje na austrijsko tržište

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.01.2018. / 07:53

SightRun (Foto: SightRun) (Foto: SightRun)

Kada smo prije konferencije Zagreb Connect 2016. pričali sa Sandrom Bortek koja je sa svojim timom predstavila aplikaciju Zagreb Run, ona je najavila velike planove za svoj startup – predstavljanje mobilnih aplikacija i širenje na druge gradove u Hrvatskoj, ali i na internacionalno tržište. Aplikacija trkačima omogućuje upoznavanje lokacija na kojima trče te ih navodi na rute putem GPS-a, a čak i ako osobe nisu raspoložene za trčanje, mogu je koristiti kao virtualnog vodiča uz kojeg će šetnjom upoznati mjesta na kojima se nalaze.

Tijekom razvoja projekta Run Zagreb postao je SightRun, a prošle godine predstavljena je i aplikacija namijenjena mobilnim uređajima koji rade na Androidu i koja je dostupna na Googleu Play. Za razvoj aplikacije namijenjene Googleovom mobilnom operativnom sustavu odlučili su se iz jednostavnog razloga što Android dominira mobilnim tržištem, no iz SightRuna kažu kako je ih iznenadila činjenica da među trkačima ipak ima puno više korisnika iOS-a nego su mislili te je razvoj aplikacije za iOS uređaje bio logičan sljedeći korak.

Znali smo da nas i to čeka, samo puno prije nego što smo planirali. Još ljetos smo krenuli sa svim pripremama i zaista smo sretni što smo 2017. zaključili s novom verzijom SightRun aplikacije koja je sada dostupna i na App Storeu, komentirali su iz SightRuna predstavljanje verzije aplikacije za iOS koja će sigurno razveseliti sve ljubitelje trčanja koji koriste iPhone.

Aplikacija za Appleove pametne telefone nije jedini novitet iz ove kompanije – već sada spremne su rute za nove hrvatske gradove, a napravili su i prvi korak na austrijskom tržištu. Kao jedan od pobjednika Next Incubator bootcampa u Grazu, uz uspješnu prezentaciju projekta ostvarili su suradnju s Next Incubatorom te zajedno kreirali turu za Graz koja je već dostupna u aplikaciji.

Ovom turom zakoračili smo na austrijsko tržište. Vidjet ćemo što ćemo sve saznati od korisnika testirajući aplikaciju u Grazu. Nas veseli svaka nova destinacija koju nastojimo približiti trkačima, a osobito onima koji često putuju. Nadamo se da će se i Graz naći na njihovoj ruti, ali da će i lokalni trkači biti zainteresirani da upoznaju svoj grad trčeći, dodali su na kraju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti