Apple će ovim telefonima uskratiti iOS 17, provjerite je li vaš među njima

Korisnici će i dalje moći koristiti svoje uređaje, ali neće dobivati ni buduća ažuriranja.

Martina Čizmić | 23.06.2023. / 15:15

Apple iPhone X (Foto: Apple)

Apple je pred koji tjedan predstavio novu inačicu svog operativnog sustava za pametne telefone, iOS 17 i najavio kako će on biti dostupan ujesen.

Uz novi izgled, iOS 17 donosi i nekoliko zanimljivih novosti kao što su novi "standby mod", aplikacija za vođenje dnevnika, ali i novosti u porukama te automatskom ispravljanju pisanja. No, neće svi korisnici Appleovih pametnih telefona moći koristiti ovu verziju operativnog sustava.

Tim Cook Apple predstavio pregršt novih uređaja i mogućnosti na WWDC-u, uključujući "najbrže računalo na svijetu"

Kako je Apple objavio, neki stariji modeli, neće dobiti ažuriranje sustava i ostat će na aktualnom iOS 16. To znači da korisnici tih uređaja neće moći uživati u nekim novim mogućnostima, ali i da neće dobivati ni buduća ažuriranja.

Ako imate uređaj koji je stariji od iPhone XS (a koji se na tržištu pojavio u rujnu 2018.), možete odahnuti jer će vas ujesen dočekati novi iOS. No, ako imate iPhone X i stariji, nećete moći ažurirati svoj telefon na najnoviju verziju operativnog sustava.

To ne znači da uređaji neće uredno raditi i dalje. Barem dok aplikacije budu i dalje podržavale iOS 16 i Apple ne uvede neka nova ograničenja.

Ako niste sigurni koja je verzija vašeg iPhonea, otvorite aplikaciju Postavke/Settings i odaberite Generalno/General te tamo O Telefonu/About. U rubrici Ime modela/Model Name, vidjet ćete koji je vaš iPhone.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti