Apple će s novim iPhoneom predstaviti i pametne naočale

Nove glasine vezane uz Appleove pametne naočale kažu kako će ih Tim Cook predstaviti već ove godine

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.02.2017. / 09:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

S obzirom na brojne glasine vezane uz razvoj Appleovih pametnih naočala, čini se kako više uopće nije upitno hoće li Tim Cook predstaviti ovaj gadget, već je samo pitanje kada će službeno najaviti iGlass ili kako će se već naočale zvati. Prvotne informacije govorile su kako ćemo morati sačekati nekoliko godina dok Apple predstavi naočale, no posljednje glasine kažu kako bi to moglo biti već ove godine.

Apple na razvoju naočala surađuje s Carl Zeissom, a navodno je riječ o tankim i laganim naočalama s malim ekranom koje će se moći povezati s iPhoneom ili nekim drugim nosivim gadgetom. Kako je ovo velika godina za Apple – jer slave deset godina od predstavljanja svog najvažnijeg proizvoda koji im donosi milijarde dolara profita (naravno, govorimo o iPhoneu), sigurno je kako u kompaniji pripremaju nešto veliko te bi, osim novih modela iPhonea, to mogle biti i pametne naočale. Tim Cook ovaj bi gadget mogao predstaviti zajedno s iPhoneom 8 na konferenciji u rujnu, no na Daily Mailu kažu kako bi ga mogli predstaviti nakon preseljenja u novo sjedište, odnosno u 'svemirski brod', kako mnogi nazivaju novi kampus na čijem je dizajnu radio Steve Jobs.

Iako je iza ove kompanije odličan kvartal u kojem su prodali rekordan broj iPhonea, Apple već dugo nije predstavio uređaj koji će im donijeti novi i veliki izvor zarade – posljednji takav uređaj bio je iPad, no njegova je prodaja posljednjih kvartala sve slabija, a iako je prodaja Appleovog sata porasla nakon predstavljanja nove verzije i smanjenja cijena, on ipak nije ipak nije pokrenuo tržište kako se očekivalo. Zbog toga su ovoj kompaniji potrebni novi uređaji, odnosno novi izvori zarade, a jedan od tih noviteta trebale bi biti pametne naočale s proširenom stvarnošću. Dakle, unutar tih naočala (ili na ekranu iPhonea), prikazivat će se različite informacije poput imena ulica, udaljenosti do željene destinacije i slično. Konkretnih detalja o samom uređaju nema te ćemo morati sačekati službeno predstavljanje kako bi saznali što nam sve Apple i Carl Zeiss pripremaju i hoće li ovo zaista biti uređaj koji će privući mase – što prije nekoliko godina nije uspjelo Googleu kada je predstavio svoje pametne naočale koje su neki novinari čak nazvali gadgetom budućnosti.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti