Apple će sljedeći tjedan predstaviti nove verzije operativnih sustava za iPhone i iPad te posljednju generaciju MacBook Aira

Kao i svake godine u lipnju, saznat ćemo na kakvim je softverskim novitetima radio Apple, a možemo očekivati i novu verziju MacBooka Air.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.06.2022. / 10:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sljedeći tjedan održat će se Appleova konferencija WWDC 2022 na kojoj bi Tim Cook i ekipa trebali predstaviti novitete na kojima su njihovih inženjeri radili tijekom proteklog vremena. Kako je konferencija usmjerena prvenstveno na softver i developere, ne treba očekivati previše hardvera.

iPhone 11 Apple priprema savitljivi telefon, no ima jedno veliko iznenađenje

Apple će hardver ostaviti za rujan i konferenciju na kojoj će predstaviti novu generaciju iPhonea i pametnog sata. Za ovu konferenciju, prema posljednjim glasinama, možemo očekivati samo novi MacBook Air, a iako smo ranije mogli čitati nagađanja o Appleovim naočalama za virtualnu i proširenu stvarnost, čini se da će se njihovo predstavljanje odgoditi za drugi dio godine ili 2023.

Najzanimljivije novosti, dakle, možemo očekivati od softvera. Nova verzija operativnog sustava za iPhone donosi poboljšanja oko načina prikaza obavijesti, aplikacije za zdravlje te neke nove opcije u aplikaciji za poruke. Putem iMessagea tako bi s iOS-om 16 mogli slati i glasovne poruke, dok će se noviteti u aplikaciji za praćenje zdravlja korisnika odnositi i na iPhone i Apple Watch.

Sa sljedećom generacijom iPhonea Apple bi napokon trebao uvesti podršku za always-on ekran tako da će se obavijesti prikazivati na ekranu čak i kada se telefon ne koristi. Ta opcija već je dostupna na brojnim Androidima, a za iPhone Apple planira i posebne widgete tako da će korisnici moći vidjeti različite informacije i obavijesti na ekranu telefona bez potrebe za njegovom aktivacijom. Od ostalih noviteta koje Apple priprema treba spomenuti i poboljšanja u operativnom sustavu za tablet koja idu u smjeru dodatnih opcija za multitasking.

Bill Gates i Warren Buffett Zbog jednog izgubljenog telefona, Warren Buffett donio je vjerojatno najbolju investicijsku odluku

Proteklih bi godina softver koji je Apple predstavljao na WWDC konferencijama obično korisnicima postao dostupan u drugoj polovici rujna pa isto možemo očekivati i za iOS 16 i ostale nove verzije softvera koje ćemo vidjeti sljedeći tjedan.

Izvor: 9to5 Mac


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti