Zbog jednog izgubljenog telefona, Warren Buffett donio je vjerojatno najbolju investicijsku odluku

Kada je shvatio koliko iPhone vrijedi ljudima te da im predstavlja puno više od običnog uređaja, Buffett je odlučio uložiti milijarde u tu tvrtku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.05.2022. / 13:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Warren Buffett je legendarni investitor i izvršni direktor kompanije Berkshire Hathaway koja je najveći pojedinačni dioničar Applea. Tijekom godina u Apple su uložili desetke milijardi dolara, što im se višestruko vratilo te je njihovu udio u toj tvrtki sada težak više od 130 milijardi dolara.

Slika nije dostupna Buffet objasnio zašto nikada neće kupiti bitcoin i zašto ta kriptovaluta nema nikakvu vrijednost

To je, naravno, najvrjedniji udio koji Berkshire Hathaway ima u svom portfelju, a posebno je zanimljiva priča zbog koje se Buffett odlučio na veliko ulaganje u tvrtku koju je osnovao Steve Jobs. On se na milijarde dolara investicije odlučio zbog - izgubljenog telefona.

Osjećao sam se kao da sam izgubio dio duše

Naime, prije šest godina čuo je za nezgodu jednog od direktora BH-a Davida Gottesmana koji je u taksiju izgubio svoj iPhone. Osjećao sam se kao da sam izgubio dio duše, rekao je tada kolegi iz Berkshirea Tedu Weschleru.

Nakon što je Weschler “patnje mladog Gottesmana” zbog izgubljenog iPhonea ispričao Buffetu, on se iznenadio da se netko u tim godinama može toliko vezati uz svoj uređaj, zbog čega je odlučio posvetiti Appleu više pažnje i saznao da je da iPhone nije samo običan uređaj, već da ljudima predstavlja puno veću vrijednost. Gledajući svoje unuke i druge ljude oko sebe, postao je svjestan koliko su ljudi postali opsjednuti svoj telefonima i zaključio da će zbog toga popularnost iPhonea trajati jako puno vremena.

Warren Buffett (Foto: AFP) Nikada nije prerano! Warren Buffett ima važan savjet za sve roditelje

Pretpostavio je da će ta velika popularnost jednog telefona i ljudska opsjednutost s njim donijeti Appleu veliki novac. Za Buffeta i Berkshire Hathaway možemo reći da je ostalo povijest. Tijekom sljedećih nekoliko godina u Apple su uložili 35 milijardi dolara, što se pokazalo fantastičnim potezom jer se vrijednost njihove investicije povećala za više od tri puta.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti