Apple će u listopadu predstaviti i treći iPhone?

U rujnu stižu iPhone 6S i 6S Plus, a posljednje glasine kažu da mjesec ili dva nakon toga možemo očekivati i iPhone 6C

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.08.2015. / 09:14

Apple će u listopadu predstaviti i treći iPhone?

Appleovi fanovi s nestrpljenjem iščekuju veliku konferenciju koju će ova kompanija održati u prvoj polovici rujna i na kojoj će predstaviti nove modele iPhonea. Prošlogodišnji modeli s većim ekranima pokazali su se iznimno uspješnima te Tim Cook i Appleovi inženjeri za ovu godinu razvijaju mobilne uređaje koji će imati jači hardver, ali i jednu potpuno novu opciju na ovom tržištu – Force touch, odnosno iPhone će moći prepoznati jačinu pritiska na ekran, što će omogućiti brojne nove opcije na telefonu. Sve dosadašnje glasine govorile su kako će početkom rujna Apple predstaviti dva modela svojih telefona, iPhone 6S i iPhone 6S Plus, no u posljednjih dana sve se više priča i o još jednom telefonu na kojem trenutno radi Apple – iPhone 6C. Ova je kompanija, prilikom predstavljanja iPhonea 5S, predstavila i model 5C, prvi plastični iPhone s novim bojama kućišta koji je imao malo slabiji hardver i, što je mnogima najvažnije, bio je jeftiniji u odnosu na 5S.

Kakva zvijer: Asus predstavio pametni telefon s 256 GB prostora za pohranu!

Ako su glasine koje su prenijeli na BGR-u točne, Apple će istu stvar napraviti i ove godine te bi iPhone 6C trebao biti jeftinija alternativa modelima 6S i 6S Plus. Trenutno nema informacija o procesoru i memoriji (hoće li imati procesor iz starijeg modela 5S ili iPhonea 6), no očekuje se kako će ovaj smartphone imati ekran dijagonale 4 inča. Iako su pametni telefoni s velikim ekranima sve popularniji – to se pogotovo odnosi na phablete s 5,5 inčnim i većim ekranima čija će prodaja u budućnosti stalno rasti, dijelu korisnika takvi su telefoni ipak preveliki i njima je dijagonala od 4 inča sasvim dovoljna, pogotovo što će takav telefon biti jeftiniji u odnosu na ostale Appleove mobilne uređaje.

Ono što je posebno zanimljivo vezano uz iPhone 6C jest da ga Apple ne namjerava predstaviti početkom rujna s modelima 6S i 6S Plus, već njegovo predstavljanje možemo očekivati tijekom listopada ili studenog. S obzirom kako je to vrijeme obično rezervirano za konferencije na kojima Cook predstavlja nove tablete, za očekivati je kako će Apple iPhone 6C predstaviti na konferenciji zajedno s novim iPadovima. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti