Apple dodaje "Reading List" u svoj Safari preglednik

Prema navodima MacRumorsa, Apple radi na novoj značajki koja će omogućavati da vaš sadržaj pohranite kako bi ga čitali kasnije.

Zimo Zimo Zimo | 30.04.2011. / 09:36

Apple dodaje "Reading List" u svoj Safari preglednik

Prema navodima MacRumorsa, Apple radi na novoj značajki koja će omogućavati da vaš sadržaj pohranite kako bi ga čitali kasnije.

Nešto slično već imaju popularni servisi kao što su ReadItLater i Instapaper -- koji je ujedno prije koji dan objavio kako će se sa App Storea ukloniti besplatne aplikacije za iPhone i iPad, te ostaviti samo onu po cijeni od 4.99$.

Reading List značajka bi mogla stići uz Mac OS X Lion -- novi operativni sistem Applea koji bi trebao stići tokom ljeta -- te je vrlo vjerojatno kako će se ta lista moći sinkronizirati sa iPhone ili iPad uređajima.

Hoće li to izazvati probleme za recimo Instapaper? Marco Arment -- developer ovog servisa, na Twitteru je istaknuo kako vjeruje da će unatoč Appleovoj značajki 'Reading List' Instapaper uvijek imati svoj udio na tržištu. Marco je nadodao kako Reading List više priliči ReadItLater-u koji nije toliko obogaćen značajkama kao Instapaper.

Apple opisuje Reading List na sljedeći način: 'Reading List omogućuje vam da sakupite web stranice i linkove kako bi ih mogli čitati kasnije. Kako bi dodali stranicu koju čitate na Reading List, kliknite na Add Page. Također za brže dodavanje na listu možete kliknuti Shift i klik na link. Kako bi sakrili Reading List kliknite na ikonu naočala u bookmarksima.'

Hoće li Instapaper biti ugrožen pojavom Reading Lista na Safariju, pokazat će vrijeme, a mi čekamo da vidimo novi Mac OS X Lion uz sve nove značajke koje će stići sa njim.

Via VentureBeat

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti