Apple iduće godine kreće s produkcijom vlastitih TV serija

Tržište video produkcije, bilo da se radi o klasičnim TV programima ili nekoj od streaming platformi, konstantno raste

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 19.08.2017. / 10:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Ako ste ljubitelj serija i u isto vrijeme spadate u kategoriju obožavatelja Apple branda, onda je ovo vijest koja će vam popraviti dan. Jer, eminentni Wall Street Journal donosi priču prema kojoj će Apple u idućoj godini ozbiljno zakoračiti na tržište produkcije vlastitih serija i to ulaganjima od milijardu američkih dolara. Navodno je, prema navodima WSJ-a, riječ o deset igranih serija koje će se producirati pod patronatom dvojca koji je u Apple nedavno stigao iz Sony Pictures kompanije - Zacka Van Amburga i Jamiea Erlichta. Oni će u Cupertinu biti glavni i odgovorni za novu produkcijsku avanturu u koju kreće jedna od najmoćnijih svjetskih kompanija.

Definitivno živimo u vremenima kada je distribucija TV sadržaja postala ekstremno zanimljiva i primamljiva, jer Facebook je već “unutra” sa svojim Watch programom, Twitter je već nekoliko puta najavljivao kako će se također uključiti u ovu žestoku borbu… Klasična televizijska produkcija kakvu smo poznavali sve se više transformira na razne druge platforme, Apple je nakon brojnih drugih očigledno procijenio kako ima dovoljno prostora da i oni uskoče u ovaj vlak, a poznavajući njihovu moć ne bi se trebalo iznenaditi ako postanu jedan od vodećih takmaca.

O tome koliko platforme za distribuciju raznih video sadržaja ulažu možda će najbolje reći da je Netflix ove godine iskrcao šest milijardi američkih dolara za vlastitu produkciju, iduće godine će taj iznos povećati na sedam milijardi, Amazonova ulaganja u 2018. će biti četiri i pol milijarde USD, a HBO će uložiti više od dvije i pol milijarde USD…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti