Apple ima potencijalno ozbiljan i skup problem

Ovo otkriće moglo bi potaknuti korisnike "savitljivih" uređaja na podizanje tužbe i traženje odštete od Applea.

Martina Čizmić | 25.05.2018. / 18:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U posljednje vrijeme Apple se suočava s nekoliko potencijalno velikih problema. Nakon što je otkriveno da su namjerno usporavali starije modele iPhonea, potaknula je korisnike, ali i medije, da pomnije čitaju Appleove dokumente.

Dokumenti koje je Apple morao predati sudu pokazali su kako su u toj tvrtki znali da njihovi iPhone 6 i iPhone 6 plus uređaji "mekaniji" od prethodnih verzija te su skloniji savijanju, čak i ako se samo nose u džepu hlača.

Iako su u Appleu tvrdili da do savijanja dolazi samo u ekstremno rijetkim situacijama, ovi dokumenti pokazuju kako to baš i nije točno.

Dokumenti tako otkrivaju kako su nakon otkrića "bendgatea", kako su mediji nazvali aferu, u Appleu na brzinu pokušali popraviti stvar dodavanjem veoma snažne epoksi smole svim uređajima napravljenima nakon svibnja 2016.

Također, kako bi izbjegli ponavljanje cijele afere, za iPhone 6S i iPhone 6S plus odabrali su čvršći aluminijski okvir.

Problem bi potencijalno mogao biti veoma skup jer Apple i dalje prodaje te uređaje, a milijuni iPhonea 6 još uvijek se koriste diljem svijeta.

Ovo otkriće moglo bi potaknuti korisnike "savitljivih" uređaja na podizanje tužbe i traženje odštete od Applea. Pogotovo ako su zbog savijanja i oštećenja morali kupiti novi uređaj.

Kako će se u Appleu pozabaviti ovim problemom, još nije poznato. No, s obzirom na to da je protiv Applea podignuto više od 60 tužbi diljem svijeta zbog namjernog usporavanja uređaja i problema s iPhone 7 i iPhone 7 plus hardverom, činjenica da su znali za problem s iPhone 6 i pokušali su ga zataškati, mogla bi ih skupo stajati.

Izvor: Forbes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti