Neugodno iznenađenje: iPhone 6 Plus savija se u džepovima!

Dio vlasnika iPhonea 6 Plus šokirao se kada je vidio da se njihov novi telefon savio nakon što su ga dugo vremena nosili u prednjem džepu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2014. / 07:53

Neugodno iznenađenje: iPhone 6 Plus savija se u džepovima!

U brojnim recenzijama tehnoloških novinara iPhone 6 i 6 Plus ocijenjeni su kao najbolji pametni telefoni na svijetu te je tijekom prvog prodajnog vikenda prodano čak deset milijuna komada ovih mobilnih uređaja. No, nakon početnog oduševljenja, Apple, ali i njihovi korisnici imaju velikih razloga za brigu jer sve više vlasnika iPhonea 6 Plus na društvenim mrežama objavljuje fotografije savijenih telefona.

Oni su telefone držali tijekom dužeg razdoblja u prednjem džepu hlača te su se šokirali kada su vidjeli da je telefon savijen – o #bendgateu već su se raspričali i brojni korisnici na Twitteru koji ismijavaju i kritiziraju Apple (npr. neki kažu kako ovu 'opciju savijanja ekrana nemaju na svojim Androidima'), a na Daily Dotu objavljen je videozapis u kojem je prikazano kako je jednostavno saviti kućište novog modela Appleovog telefona. S obzirom da veliki broj ljudi drži telefone u prednjim džepovima hlača, možemo očekivati da će sve više korisnika imati slične probleme, što bi mogla biti prava katastrofa za kompaniju. Bit će zanimljivo vidjeti kako će ovaj problem komentirati Tim Cook jer se prije nekoliko godina tijekom tzv. 'antengatea', odnosno problema sa signalom na iPhoneu 4 Steve Jobs nije proslavio kada je korisnicima poručio da drže telefon na drugačiji način ili da kupe masku za telefon.

Novi modeli iPhonea tanji su od svojih prethodnika i imaju kućište od aluminija te neki novinari vjeruju da upravo zbog toga dolazi do savijanja pod pritiskom, dok neki korisnici na Twitteru govore da se ti problemi javljaju samo 'hipsterima s uskim trapericama'. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ovaj problem odraziti na prodaju novih modela iPhonea u budućnosti te hoće li se neki korisnici, umjesto 'savitljivog iPhonea' kojeg su možda planirali kupiti, odlučiti za kupovinu nekog Androida ili Windows Phone telefona. Na stranici Cult of Mac napominju kako ovo nije novi problem jer su slične probleme sa savijanjem imali i iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, a na ovoj stranici objavljene su i fotografije savijenih Samsungovih, Sonyjevih, HTC-ovih i BlackBerryjevih telefona.

Hoće li ovaj problem utjecati na vašu odluku o kupovini novih modela iPhonea kada se oni pojave u Hrvatskoj?

Foto: Twitter

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti