Chamath Palihapitiya nedavno je gostovao na Bloombergu gdje je iznio svoje mišljenje o vodećim kompanijama, njihovim strategijama i posljednjim akvizicijama.

Palihapitiya se prvo osvrnuo na Facebook za kojeg mu nije jasno zašto je kupio Oculus, te koja strategija stoji iza te akvizicije. Nadalje, velike se nade polažu u WhatsApp koji bi mogao premašiti broj aktivnih korisnika i samog Facebooka, a putem kojeg bi uskoro mogli obavljati novčane transakcije. Snapchat za Chamatha je samo aplikacija namijenjena teenagerima.

Što se tiče Applea, Palihapitiya kaže kako je kompanija u problemima. Za navodnu akviziciju Beats-a, kaže kako ne shvaća razlog istog, te se pita zašto nisu kupili broj jedan glazbeni servis poput Spotifyja, kojeg bi mogli dobiti za 10 milijardi dolara, novac koji si mogu priuštiti.

U nastavku možete pogledati cijeli intervju s Palihapityjem, no činjenica jest da nitko ne zna, naravno osim samih izvršnih direktora kompanija, zašto rade to što rade. Njihove razloge vidjet ćemo u bliskoj budućnosti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju