Apple je uspio riješiti jedan od najvećih problema na MacBook Pro prijenosniku?

Vrlo kratko trajanje baterije na novoj seriji Appleovih prijenosnika mnoge je razočaralo i naljutilo

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 13.01.2017. / 07:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kao i uvijek kada su u pitanju Appleovi proizvodi, na meniju su brojne kontroverze, ništa drugačije nismo dobili niti s novom serijom MacBook Pro prijenosnika. Uz preveliku cijenu, nedostatak klasičnih USB portova i utora za SD karticu, činjenicu da nisu lansirani s novim Kaby Lake Intelovim procesorima posljednje generacije, novoj seriji Appleovih prijenosnika korisnici su možda i najviše zamjerali sramotno kratko trajanje baterije. Iako je Apple deklarirao da će 13 inčni (s Touch Barom i bez njega), baš kao 15 inčni model izdržati deset sati bez punjenja baterije, u stvarnosti su testovi pokazali da se baterija prazni nakon šest sati prosječnog korištenja. Nema nikakve sumnje da je to za laptop takvih specifikacija i cijene - sramotno! Uostalom, Consumer Reports, koji se već 80 godina bavi revizijom proizvoda tijekom prosinca prošle godine testirao je sve modele novih Appleovih prijenosnika koji su dobili negativnu ocjenu i napomenu "Ne preporučuje se". 

Ali, sada je stigao obrat, Consumer Reports u novom izvješću, nakon testiranja koje je odrađeno 9. siječnja novu generaciju Appleovih prijenosnika preporučuje za kupnju. Razlog promjene? Napravljeno je novo testiranje trajanja baterije na svim modelima MacBook Pro prijenosnika i rezultati su nevjerojatno dobri, dapače, fantastični. Jer, Appleovi prijenosnici (13 inča s Touch Barom, 13 inča bez Touch Bara, 15 inča s Touch Barom) su imali prosječno trajanje baterije od 15 do gotovo 19 sati, što je fascinantno! Consumer Reports je objavio kako je Apple otkrio uzroke problema rapidnog curenja baterije, radilo se o "bugu" u njihovom web pregledniku Safari, nakon što su u beta verziji, koja je bila dostupna Consumer Reports timu za vrijeme testiranja, ispravili ovaj nedostatak, rezultati su donijeli sasvim drugu dimenziju. U Consumer Reportsu su napomenuli kako su tri testirana prijenosnika kupili u maloprodaji, odnosno da ih nisu dobili od Applea, kako bi njihova ocjena bila objektivna. 

Nakon što je ocjena za novu generaciju MacBook Pro računala prepravljena u "Preporučuje se", mnogi su optužili Consumer Reports da im je Apple platio kako bi napravil ovo, po njima, lažno testiranje. Consumer Reports je, naravno, sve optužbe odbacio, tvrdeći da su rezultati apsolutno pouzdani i točni. Nova verzija macOS Sierra koja ispravlja ovaj nedostatak dostupna je za korisnike Appleovog Beta Software programa, dok se u javnoj produkciji očekuje za nekoliko tjedana.  

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti