Apple na iPhone uvodi opciju koja će ga učiniti korisnim čak i kad je baterija prazna

Za sad je, čini se, ova nova opcija ograničena na iPhone 15 modele, ali i to bi se do lansiranja službene verzije iOS 18 moglo promijeniti.

Martina Čizmić | 19.06.2024. / 11:48

Prazna baterija na mobitelu
Prazna baterija na mobitelu (Foto: Getty Images)

Svima nam se to barem jednom dogodilo - da vam se baterija pametnog telefona isprazni do kraja baš kad vam najviše treba. I što onda? Niti znate koliko je sati (osim ako nemate sat na ruci) niti možete pronaći pametni telefon (ako ste ga negdje zagubili). 

No, Apple je odlučio riješiti taj problem pa će tako korisnici iPhonea s iOS verzijom 18 dobiti malu pomoć. 

Apple AI Brojne nove opcije koje je Apple predstavio za iPhone, na Androidima su dostupne godinama

Naime, kako je otkrio korisnik Reddita i objavio na toj mreži, iOS 18 donosi opciju Power Reserve. U prijevodu, čak i kad na ekranu piše da je baterija potpuno prazna, ona to zapravo nije. Točnije, kad nije dovoljno napunjena za korištenje telefona, uključit će se opcija koja će preostalu energiju iskoristiti da na ekranu iPhonea ispiše vrijeme i omogući aktivaciju funkcije Find My Phone.

Ako pokušavate uhvatiti vlak ili autobus ili pak kasnite na neki dogovor, ovo bi moglo biti i više nego korisno. Pogotovo, ako tamo kamo pokušavate stići imate pristup punjaču. 

Još je korisnije ako ste zagubili, izgubili ili su vam ukrali telefon. Činjenica da i kad je baterija gotovo prazna, telefon možete pronaći putem funkcije Find My Phone, mogla bi mnogima omogućiti da zaista i pronađu uređaj prije nego što on zaista "nestane" zbog gubitka energije. 

Tim Cook i Craig Federighi Umjetna inteligencija u potpunosti mijenja način na koji će se koristiti Appleovi uređaji

Prema nekim informacijama, telefon bi u takvom stanju trebao "raditi" još oko pet sati. Ali kako je ova opcija trenutno dostupna samo developerima koji koriste iOS 18 beta, za točno trajanje Power Reservea morati ćemo još malo pričekati. 

Za sad je, čini se, ova nova opcija ograničena na iPhone 15 modele, ali i to bi se do lansiranja službene verzije iOS 18 moglo promijeniti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti