Apple TV, iTV ili kako će se god zvati Appleovo viđenje televizije stiže sredinom sljedeće godine, kažu analitičari koji su do sada točno predviđali razvoj Applea.

Naime japanski Sharp će uskoro započeti sa proizvodnjom ekrana za nove iTV uređaje, istaknuli su to analitičari sa Wall Streeta, a zadnje se vrijeme sve češće postavlja pitanje hoće li TV uređaj iz Applea imati mogućnost upravljanja govorom kao što je to slučaj sa Siri tehnologijom koja je objavljena uz novi iPhone 4S?

Očekivanja su velika, pogotovo nakon što je Jobs za knjigu Waltera Isaacsona istaknuo kako su konačno 'shvatili' kako TV treba funkcionirati, dakle jednostavno i elegantno.

Stručnjaci smatraju kako će TV set iz Applea na vrlo jednostavan način spojiti tradicionalnu televiziju i internet omogućujući korisnicima da gledaju program koji prenose tv mreže, snime ih i pogledaju kasnije sa weba, nešto nalik Hulu, Netflixu ili YouTubeu piše FoxNews.

Navodno konkurencija već pokušava shvatiti kakve su to velike tajnu u Appleu, kako bi primijenili slične značajke i na svojim uređajima.

Hoće li vizija Steve Jobsa promijeniti još jednu industriju nakon glazbene, računalne i filmske?

Photo via Thestreet.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju