Apple ponovo na udaru tužbi, i to zbog 3D Touch tehnologije

Kalifornijski gigant ponovno se našao unutar skandala zbog povrede korištenja patenta.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 12.02.2016. / 19:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada je prošle godine u rujnu predstavljena nova generacija iPhonea, najveći novitet vezan uz samo korištenje uređaja bila je 3D Touch tehnologija koja je, čini se, bila ključ uspjeha i temelj rekordnih brojki vezanih uz prodaju.

Zapravo se radi o tehnologiji koja se temelji na senzorima smještenima ispod zaslona iPhone 6S modela, a nudi "dublje" korisničko iskustvo upravljanja aplikacijama bazirano na jačini pritiska na zaslon uređaja. Iako se na prvu činilo da je Apple predstavio nešto revolucionarno, čini se da je ovaj kalifornijski div pokupio vrhnje ekipe koja je ovu tehnologiju razvijala godinama ranije. Zapravo prvi smartphone koji koristi sličan sustav predstavljen je tek mjesec dana prije Appleovih novih flagshipova, a radi se o Huaweijevom modelu naziva Mate S koji se nije uspio proslaviti zbog ograničenja u dostupnosti.

Kao što to i uvijek biva, Appleovu idilu u distribuiranju novih iPhoneova uvijek mora omesti neka tužba od strane konkurenata kojima se ne sviđa njihova dominacija tržištem pa je tako američka tvrtka Immersion podnijela sudsku tužbu zbog povrede patentnih prava. 

Za sada još nema reakcije od strane Applea.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti