Apple predstavio i svoje futurističko korporativno sjedište

Iako su sve oči bile uprte u nove uređaje, Apple je službeno predstavio i svoje novo sjedište.

Hina | 13.09.2017. / 15:49

Tehnološki div Apple nije predstavio samo tri nova modela iPhonea, nego i svoje novo sjedište – golemu transparentnu zgradu u obliku prstena, sljubljenu s prirodom, kako je i zamišljao pokojni osnivač kompanije Steve Jobs.

Apple je u svojem novom sjedištu, u dvorani Stevea Jobsa, predstavio tri nova modela iPhonea, uključujući nestrpljivo očekivani model X, kojim je obilježena deseta godišnjica prvog iPhonea na tržištu.

A to novo sjedište, nazvano Apple Park, futuristički je kampus na 70 hektara u koji se može smjestiti 12 tisuća ljudi. Smješten je u Cupertinu, u srcu Silicijske doline, i nalikuje svemirskom brodu u prirodi.

Appleov park održava vrijednosti u koje Apple vjeruje, tehnologiju i okoliš, rekao je prvi čovjek kompanije Tim Cook.

Steve Jobs nekoliko je mjeseci prije svoje smrti 2011. javnosti predstavio projekt gradnje Appleova parka, koji je arhitektonski osmislio slavni Britanac Norman Foster.

Sam park, izvorno golemi betonski prostor, pretvoren je u zelenu površinu gradnjom više od 9.000 stabala, dok je korporativno sjedište Applea dizajnirano tako da se priroda vidi i da zahvaljujući staklenim zidovima nestane granica između interijera i eksterijera, rekao je Cook.

Cijeli kompleks u cijelosti se opskrbljuje Sunčevom energijom.

Steve Jobs veliku je pažnju posvećivao detaljima i ovo je njegovo čedo, kazao je Appleov analitičar Tim Bajarin.

Apple će koncem godine početi organizirati i turističke obilaske svoga parka u kojem zaposlenici mogu uživati čak i u šetačkim stazama i voćnjaku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti