Apple predstavio novi model MacBooka Pro s Retina zaslonom [FOTO]

Nakon što je Phil Schiller 'obnovio' postojeću liniju MacBooka Air i Pro, kasnije je na pozornici objavio novi i bolji MacBook Pro.

Zimo Zimo Zimo | 11.06.2012. / 19:48

Apple predstavio novi model MacBooka Pro s Retina zaslonom [FOTO]

Nakon što je Phil Schiller 'obnovio' postojeću liniju MacBooka Air i Pro, kasnije je na pozornici objavio novi i bolji MacBook Pro.

Novi Pro je nešto malo deblji od Aira, no ujedno i najlakši Pro model koji je proizašao iz kompanije. Naravno, ono što se očekivalo konačno je došlo na vidjelo dana, a to je da će Appleov prijenosnik imati Retina zaslon.

Ekran od 15.4 inča ima rezoluciju od 2880 x 1800 piksela, odnosno čak 220 piksela po inču. Naravno ovaj ekran definitivno mijenja način kako doživljavamo web, slike, video i aplikacije.

Uz novi Pro, Apple je i objavio update za Aperture, koji od sada ima novo korisničko sučelje i izgleda 'četiri puta bolje na novoj rezoluciji'. Također, Final Cut je isto dobio novu verziju!

Adobe je već počeo raditi na novom Photoshopu, a istog posla primio se i Autodesk koji će uskoro objaviti AutoCAD za Retina zaslon. 'Vidjet ćemo iskustvo u igrama kakvo dosad nismo mogli vidjeti', istaknuo je Schiller.

Prostora će biti dovoljno pošto će novi Pro imati čak 768GB interne flash memorije, procesor od 2.7 GHz quad-core Core i7 sa 16GB RAM-a, a baterija će trajati čak 30 dana u stand by-u i oko 7 sati normalnog rada! Od portova tu su SD, HDMI i USB 3.0, MagSafe 2, Thunderbolt, FireWire 800 i Gigabit Ethernet adapteri.

Upravljanje mišem moguće je na staklenom trackpadu na koji smo već više manje navikli, a uređaj sadrži i ostale važne stvari kao što je Bluetooth i WiFi.

Zanimljivo je i da je unibody kučište sada postalo dio zaslona, a ne samo kučište čime je reduciran broj slojeva koji omogućuje ugradnju stakla direktno u okvir, pomoću kojeg sam uređaj postaje tanji.

Cijena uređaja 2.3 GHz s quad-core čipom, 8GB RAM-a i 256GB flash memorije jest 2199 dolara.

Cook je na kraju ovog dijela spomenuo kako imaju 66 milijuna Mac korisnika, odnosno tri puta više nego samo pet godina.

Photo via Engadget

[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti