Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci mrežom su kružile brojne glasine o nadolazećoj verziji jeftinijeg iPhonea iz serije SE. Spominjao se veći ekran, podrška za 5G, bolja kamera/kamere i slično, no pitanje je kada će se takav uređaj pojaviti na tržištu.

Apple iPhone 13 - 2 Zbog nestašice čipova Apple smanjuje proizvodnju iPhonea 13

Naime, posljednje glasine koje su tehnološki mediji objavili ovaj tjedan govore kako novi telefon iz serije SE možemo očekivati u proljeće sljedeće godine, no on ne bi trebao donijeti neke spektakularne opcije. Ono što bi trebao donijeti jest podrška za 5G i najnoviji Appleov hardver, dok bi ostale opcije trebale ostati manje-više iste. Dakle, dijagonala ekrana trebala bi ostati 4,7 inča, a Apple neće previše mijenjati niti oko dizajna koji će i dalje ostati baziran na starom modelu iPhone 8.

Među inim, možemo očekivati Home tipku ispod ekrana, kameru smještenu u gornjem dijelu ekrana (ne u notchu kao na svim novijim modelima) te jednu kameru sa stražnje strane telefona. Usprkos zastarjelom dizajnu i jednoj kameri, mnogima će vrhunski hardver i podrška za 5G (naravno, ne treba zanemariti niti da je riječ o najjeftinijem iPhoneu) biti dovoljni da ih taj model privuče.

Što se modela s većim ekranom tiče, ovotjedne glasine kažu da ga možemo očekivati tek - 2024. godine. Taj bi model SE-a trebao imati ekran dijagonale između 5,7 i 6,1 inča te, umjesto notcha, vjerojatno rupicu u zaslonu u kojem bi bila smještena kamera za snimanje selfija.

Slika nije dostupna Cook ne želi da korisnici iPhonea beskonačno i besmisleno skrolaju po svojim telefonima

Ipak, podsjetimo kako su se nedavno pojavile malo drukčije glasine - prema njima bi model koji Apple sprema za sljedeću godinu bio baziran na telefonu iPhone XR, što znači i ekran od 6,1 inča. Iako su glasine koje dolaze iz različitih izvora kontradiktorne, u objema se spominje model iz serije SE koji ima 6,1-inčni ekran pa je samo pitanje hoće li ga Apple predstaviti već sljedeće godine ili tek 2024. godine.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju