Apple priprema redizajn iPhonea SE tek za 2024. godinu

Nadolazeća generacija modela SE koju bi Apple trebao predstaviti u ožujku bit će bazirana na zastarjelom modelu 8, dok moderniji dizajn najjeftinijeg iPhonea možemo očekivati tek za dvije godine

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.01.2022. / 14:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glasine oko novog modela najjeftinijeg iPhonea mrežom kruže već neko vrijeme i, prema njima, nadolazeća generacija Appleova telefona neće donijeti neke velike promjene, pogotovo ne oko dizajna. Novi iPhone SE, u odnosu na model koji je Cook predstavio na početku pandemije, trebao bi imati isti ili sličan dizajn koji je baziran još na modelu iPhone 8. No ispod zastarjelog dizajna, Apple će ugraditi napredan i moderan hardver i procesor koji pokreće iPhone 13, a telefon bi trebao imati i podršku za 5G.

Slika nije dostupna Novi povijesni uspjeh Applea: Tržišna vrijednost dosegla nevjerojatna 3 bilijuna dolara

Ipak, moderan hardver i 5G, usprkos povoljnijoj cijeni (po standardu za iPhone naravno), nekima neće biti dovoljni da ih nagovore na kupovinu tog telefona, a glavni razlog jest zastarjeli dizajn. Za današnje standarde jako mali ekran (dijagonale 4,7 inča) i veliki rubovi iznad i ispod ekrana zaista pripadaju telefonima prošlog desetljeća. U Appleu su toga svjesni te planiraju jeftiniji model koji će, osim modernog hardvera, imati moderniji izgled. No na takav ćemo se uređaj morati sačekati barem još dvije godine.

Tako barem tvrdi jedan od insidera mobilne industrije s izvorima u Appleu. Prema njegovim, ali i nekim ranijim neslužbenim informacijama taj bi model trebao biti sličan iPhoneu 11 (spominje da bi mogao biti malo manji u odnosu na 6,1-inčni ekran jedanaestice), što znači da će imati ekran od ruba do ruba i notch, a zanimljivo je da bi Home tipka mogla biti implementirana u tipku za paljenje i gašenje telefona.

iPhone Apple priprema telefon bez ijednog utora?

Taj će iPhone svakako biti moderniji u odnosu na aktualni model SE, no treba računati kako će biti baziran na modelu koji će 2024. godine biti star već 5 godina te će biti zanimljivo vidjeti kako će tada izgledati posljednji modeli iPhonea (vjerojatno iPhone 15 i 15 Pro).

Izvor: Phone Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti