Apple radi na svojoj verziji pametnih naočala

Očekuje se da će VR naočale biti predstavljene već ove godine.

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.01.2017. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tehnološki blogger Robert Scoble otkrio je da je Apple sklopio partnerstvo s kompanijom Carl Zeiss, vrhunskim njemačkim proizvođačem naočalnih leća te da radi na AR (proširena stvarnost) naočalama.

Scoble je ovu informaciju objavio na svom Twitter profilu, a na svojoj Facebook stranici je napisao da je jedan zaposlenik kompanije Carl Zeiss, s kojim je razgovarao na prošlotjednom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES), potvrdio glasine da Apple radi na naočalama za proširenu stvarnost.

Tim Cook do sada je više puta govorio da im je proširena stvarnost zanimljiva, što su potvrdili preuzimanjem nekoliko kompanija koje razvijaju ovu tehnologiju – još 2013. preuzeli su PrimeSense, dok su u posljednje dvije godine preuzeli kompanije Metaio i FlyBy Medic.

Očekuje se da će se naočale koje se povezuju s iPhoneom, a osnovna prednost im je tehnologija proširene stvarnosti, predstaviti ove godine. Nije poznato kako će se proizvod postaviti u odnosu na konkurentske proizvode (Google i Snapchat) niti kolika bi njihova cijena mogla bitino vjerujemo da nas čeka ugodno iznenađenje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti