Na svojim stranicama Apple je objavio kako se u App Storeu preuzelo 10 milijardi aplikacija od njegove pojave na tržište. Wow.

Servis za iOS uređaje (iPhone, iPad, iPod) svima dobro poznatog naziva App Store  objavljen je 10. srpnja 2008. i u samo je u 2 i pol godine zabilježio čak 10 milijardi preuzimanja.

App Store je ostvoren sa 500 aplikacija, dok je u 3 dana taj broj narastao za 300 novih appova, te je u tom periodu preuzeto 10 mlijuna aplikacija. Točno godinu dana od lansiranja, App Store je imao 65,000 aplikacija te se preuzelo više od 1.5 milijuna appova.

Što se tiče dobitnika nagrade od 10,000 raspoloživih dolara na iTunesima, Apple je istaknuo kako će uskoro objaviti pobijednika -- sretnika koji je preuzeo 10 milijarditu aplikaciju.

Apple je povodom ovog događaja objavio i najpopularnije aplikacije od lasniranja App Storea, pa se tako po najplaćenije redom nalaze: Doodle Jump, Tap Tap Revenge 3, Pocket God, Andry Birds, Tap Tap Revenge 2.6 (iPhone), dok se na popisu besplatnih aplikacija nalaze Facebook, Pandora, Google Mobile App, Shazam, Movies by Flixter i ostali.

Vjerujemo da će i Mac App Store biti veliki uspjeh, no ne toliko velik kao što je App Store, jer mobilna industrija je budućnost ovog posla. Što vi mislite? Napišite nam vaš komentar.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju