Appleove slušalice mogle bi dobiti nove opcije usmjerene praćenju zdravlja

Iz Applea su još ranije naglasili kako AirPods imaju veliki potencijal kao zdravstveni alat.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.03.2023. / 13:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Popularnost pametnih satova skočila je nakon što su ti uređaji prestali biti samo ekrani na kojima su se pojavljivale obavijesti sa smartphonea te kada su implementirane opcije usmjerene zdravlju i fitnessu. Veliki potencijal na tom tržištu, vjeruju u Appleu, imaju i njihove slušalice AirPods.

Slika nije dostupna Znanstvenici otkrili da Appleove slušalice AirPods u sebi skrivaju i iznenađujući medicinski potencijal

One već imaju neke opcije koje mogu koristiti osobama s lošijim sluhom, odnosno mogu osobama koje ih nose pomoći da bolje čuju u uvjetima u kojima je velika buka. Riječ je o opciji Live Listen putem koje se unutar slušalica može čuti sve što se govori blizu iPhonea - Appleov telefon služi kao mikrofon, a zvuk se reproducira u slušalicama. Iako korisna, ta opcija nema dozvole američke Agencije za hranu i lijekove pa je Apple niti ne reklamira kao slušno pomagalo.

No prema informacijama poznatog novinara Bloomberga Marka Gurmana, čini se kako Apple tijekom sljedeće godine ili dvije namjerava predstaviti nove zdravstvene značajke za AirPods. Njihove slušalice tako bi trebale, među inim, postati i neka vrsta zdravstvenog alata te bi prikupljale određene podatke vezane uz sluh korisnika.

Iz Cookove kompanije još su ranije najavili kako razvoj slušalica ide djelomično i u tom smjeru. Naime, u jednom intervjuu još prije dvije godine jedan od direktora u kompaniji Kevin Lynch rekao je kako, kada je u pitanju zdravlje, AirPods imaju jako veliki potencijal. Na koji način Apple namjerava iskoristiti taj potencijal, osim spomenute opcije Live Listen, tek treba vidjeti.

Slika nije dostupna Žena pala i razbila glavu, život joj spasio ovaj detalj: "Da ih nisam imala, umrla bih"

Osim novih zdravstvenih opcija za slušalice, Apple godinama razvija i opcije za svoj sat pa tako glasine godinama kruže o opciji mjerenja šećera, koja bi mogla uvelike olakšati živote dijabetičarima. Kada će ta opcija biti spremna nije poznato, no sigurno je ne treba očekivati na satovima tijekom sljedeće godinu-dvije jer će trebati provesti još brojna dodatna istraživanja i unaprijediti tehnologiju.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti