AstraZeneca podnijela zahtjev: Do kraja siječnja još jedno cjepivo protiv COVID-19 u EU-u?

EMA je navela da bi mišljenje o uvjetnom odobrenju AstraZenece mogla objaviti 29. siječnja ako podaci budu dovoljno čvrsti i cjeloviti.

Hina | 12.01.2021. / 10:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Britansko-švedska farmaceutska tvrtka AstraZeneca podnijela je Europskoj uniji zahtjev za odobrenje svog cjepiva, objavila je u utorak predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Dobre vijesti! AstraZeneca podnijela je zahtjev (Europskoj agenciji za lijekove) za odobrenje svog cjepiva u EU-u, tvitala je von der Leyen.

 

 

EMA će procijeniti sigurnost i učinkovitost cjepiva. Jednom kad cjepivo dobije pozitivno znanstveno mišljenje, radit ćemo punom brzinom kako bismo odobrili njegovu uporabu u Europi, dodala je šefica EK-a.

Odobrenjem AstraZenece to će biti treće cjepivo koje je dobilo zeleno svjetlo bloka nakon što je EU već odobrio cjepiva BioNTech/Pfizera i Moderne.

EMA je navela da bi mišljenje o uvjetnom odobrenju AstraZenece mogla objaviti 29. siječnja ako podaci budu dovoljno čvrsti i cjeloviti.

Podsjetimo, radi se o cjepivu koje zajedno razvijaju Sveučilište Oxford i AstraZeneca, a koje je dugo slovilo kao najizgledniji kandidat u borbi protiv COVID-19. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti