Astronaut objavio fascinantnu fotografiju snimljenu s ISS-a

Pogled s Međunarodne svemirske postaje donosi jedinstvenu i atraktivnu perspektivu - pogled na Mjesec i Zemlju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.02.2022. / 07:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Teško da se netko može pohvaliti boljim pogledom s prozora od Marka Vande Heija. Astronaut koji trenutačno vrijeme provodi na Međunarodnoj svemirskoj postaji nedavno je proslavio 300 dana svog boravka u svemiru, a s 355 planiranih dana koje će ukupno provesti na ISS-u postat će Amerikanac koji je najduže boravio u svemiru te će prestići aktualnog rekordera Scotta Kellyja.

Slika nije dostupna NASA produljila životni vijek Međunarodnoj svemirskoj postaji do kraja desetljeća

Svoje vrijeme na ISS-u provodi u istraživanjima, eksperimentima i baveći se - fotografijom. Kako izgleda pogled s njegovog prozora pokazao je na fotografiji koju je jučer objavio na Twitteru i očarao pratitelje na toj mreži.

Boravak u orbiti omogućio mu je jedinstvenu perspektivu s kojom je u istoj fotografiji uhvatio i Mjesec i dio Zemlje. Na Twitteru je napisao kako ga je, kada je otvorio rolete, dočekao “šokantno svijetao” prizor te da mu je trebalo puno vremena dok je pronašao dobre postavke na fotoaparatu. Kada je u tome uspio, snimio je zaista spektakularnu fotografiju.

Slika nije dostupna Astronauti na ISS-u testiraju uređaj koji radi organske zavoje iz stanica ljudske kože

U tvitu je napisao i da ćemo uskoro ponovno istraživati našeg susjeda. Pri tome misli na misiju NASA-ina povratka na Mjesec Artemis koja je prvotno planirana za 2024. godinu, no za sada je odgođena za 2025. Do tada slijede opsežne pripreme i testni letovi te, ako sve prođe po planu i bez nekih problema, za koju godinu zaista možemo očekivati prve fotografije uslikane na - Mjesecu.

Izvor: Digital Trends

 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti