Asus Zenbo: Simpatični kućni robot za cijelu obitelj

Zenbo se kreće samostalno, a iz Asusa su istaknuli da je dizajniran za cijelu obitelj.

Monika Nožić Monika Nožinić | 31.05.2016. / 06:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zenbo, produkt suradnje Asusa i Intela, novi je robot-prijatelj za odrasle, djecu i sve koji bi u stvarnom svijetu htjeli imati kuću verziju BB-8 robota.

Asusov predsjednik, Jonney Shih, Zenbo robota predstavio je na Computexu, najvećem sajmu tehnoloških proizvoda na svijetu, opisujući ga kao pametnog kućnog pomoćnika koji će vam pomagati u jednostavnim kućanskim poslovima te kao hands-free osobnog asistenta koji će vas podsjećati na svakodnevne obaveze i fotografirati vas kad god budete htjeli.

Korisnici ovaj simpatični robot mogu koristiti za kupovinu stvari na internetu, prijavljivanje na profile društvenih mreža, unos lozinki glasom, kao i snimanje fotografija u stilu selfie štapa, razumije glasovne naredbe te može komunicirati s ukućanima.

Zenbo može biti koristan i u hitnim slučajevima, kada pozivom upozorava članove obitelji da se dogodila nezgoda, nakon čega oni putem aplikacije mogu upravljati robotom te putem kamere ugrađene u gornji dio robota vidjeti što se točno dogodilo.

Asus je htio istaknuti i korisnost Zenbo robota za starije korisnike pa u videozapisu možemo vidjeti i pomalo neobičnu situaciju sa starijim gospodinom. Robot također pjeva, pleše i priča priče, a u prodaji će se naći uskoro po cijeni od 600 dolara.


Izvor: TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti