AT&T navodno razmišlja o širenju u Europu

AT & T razmišlja o širenju u Europu kako bi potencijalno rizičnim potezom pokušao steći konkurentsku prednost u inozemstvu, izjavili su izvori za Wall Street Journal. Prema njima, AT & T razmatra mogućnost akvizicije jednog europskog operatera, a dogovor bi mogao biti postignut do kraja ove godine, ako se uopće dogodi.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 17.01.2013. / 09:49

AT&T navodno razmišlja o širenju u Europu

AT&T razmišlja o širenju u Europu kako bi potencijalno rizičnim potezom pokušao steći konkurentsku prednost u inozemstvu, izjavili su izvori za Wall Street Journal. Prema njima, AT&T razmatra mogućnost akvizicije jednog europskog operatera, a dogovor bi mogao biti postignut do kraja ove godine, ako se uopće dogodi.

Koje države su pod radarom AT&T-a? Prema izvorima, nizozemski operater Royal KPN NV i Everything Everywhere iz Velike Britanije opcije su koje se najviše sviđaju američkom operateru, u kojem razmatraju i Njemačku kao potencijalno tržište.

Europski operateri sporo uvode 4G mreže, što nije slučaj u SAD-u. Također, na europskom tržištu operateri se još uvijek u velikoj mjeri oslanjaju na prihode od tekstualnih poruka i poziva, za razliku od SAD-a, gdje se većina prihoda ostvari uslugama podatkovnog prometa. Upravo u ovim segmentima AT&T vidi svoju najveću prednost.

S druge strane, rizik je jasan - na svakom tržištu postoji više konkurenata, a poslovanje se vrši na posve drugačijem setu industrijskih propisa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti