Atari lansirao kolekciju najvećih hitova na App Storeu

Atari je iz svojih arhiva odabrao 100 najboljih igara te ih ponudio za download na App Store kao 'Greatest hits collection app'.

Zimo Zimo Nikola Jozić | 07.04.2011. / 19:37

Atari lansirao kolekciju najvećih hitova na App Storeu

Atari je iz svojih arhiva odabrao 100 najboljih igara te ih ponudio za download na App Store kao 'Greatest hits collection app'.

Svi koji su malo stariji gejmeri sjećaju se Atarija i njegovih odličnih igara koje smo nekad kao klinci igrali.

Prije Playstationa i Nintenda, Atari je vladao gejming svijetom. Ova kolekcija sadrži najbolje od najboljih uključujući i besplatan PONG !

Ostatak od 99 igara nažalost nije besplatan već košta 0.99$ za tri ili četiri igre, a ukoliko odlučite kupiti cijelu kolekciju, cijena je samo 14.99$.

Novost je da neke od igara sadrže i podršku za Bluetooth te je tim putem omogućeno multiplayer igranje!

Iz kolekcije izdvajamo Missle Command, Space Raiders, Super Breakout te Centipede 2600. Sve njih možete igrati i na svom iPhoneu i iPadu već danas.

Nažalost, za legendarne naslove poput Pitfalla i Pacmana morat ćete naći druge izvore.

Ovo nije Atarijev prvi izlet u iOS vode. Već su igre poput Centipede, Missle Command i Super Breakout izdane kao samostane aplikacije, no ovu kolekciju svakako pozdravljamo.

U zadnje vrijeme, retro gaming je postao moderan u App svijetu. Svemu tome je i pogodovalo izdavanje MS DOS emulatora koji uključuje verzije Wolfenstain 3D-a, Duke Nukema i Major Strykera.

Također postoji i emulator Commodorea 64, koji uključuje titove sa te također reinkarnirane platforme.

Što više reći nego navalite na download i podsjetite se kako je nekad gejming izgledao, prije super brzih 3D grafičkih kartica. Uživajte !

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti