Kako sve više i više ljudi stavlja svoje živote online, odnosno na Facebook, najveća svjetska društvena mreža prestaje biti koristan i postaje nužan alat.

Sve više korisnika koristi Facebook umjesto e-maila za važne razgovore, a to dovodi do sljedećeg problema, kako dohvatiti stare poruke na računu.

Dok pokušate potražiti određenu poruku, Facebook javi “ Nema rezultata za tvoj upit”. Postoji li način kako napraviti backup svojeg Facebook profila, način kako sačuvati kopije e-maila i dokumenata na svoj desktop?

Dobra vijest. Facebook ima ugrađen sistem za arhiviranje! Da biste došli do backup datoteke sa svojim fejsbukovskim podacima, logirajte se, odaberite korisnički račun, pa postavke korisničkog računa u desnom kutu stranice.

Blizu dna stranice s postavkama, nalazi se odjeljak preuzmite svoje informacije. Kliknite na link desno, saznaj više. Pojavit će vam se detaljni opis kako Facebook kreira ZIP datoteku u vašem računu i kako će vas obavijestiti e-mailom kada je gotova.

Kliknite 'preuzmi', za početak procesa koji može trajati jedan do dva sata. Kada dobijete e-mail da je ZIP datoteka gotova, vratite se na istu stranicu i kliknite na link za skidanje. ZIP datoteka će se skinuti na vaš desktop gdje je normalno odzipate.

Facebook arhiva vašeg računa izgledat će kao pojednostavljena verzija stranice. Dvostrukim klikom na index.html otvorit ćete grafičko sučelje za svoje podatke u vašem browseru (postoji i README datoteka, ali samo sadrži vaše korisničko ime i datum kreiranja ZIP datoteke).

Facebook tvrdi da arhiva sadrži sljedeće – informacije o profilu, postove (vaše i vaših prijatelja na vašem profilu, slike i videe, listu prijatelja -- abecedni poredak, nikakvih dodatnih informacija o njima -- bilješke, događaje na koje ste pozvani, poslane i primljene poruke, komentare).

Nemojte se iznenaditi ako vam je rezolucija slika u arhivi smanjena (na njegovu maksimalnu dopuštenu veličinu) ili ako ste dobili sve videe osim onih s linkovima na You Tube.

Nažalost još uvijek nema mogućnosti da backupiranje podesite automatski, no možda se već radi na  aplikaciji koja će to omogućiti!

Via Gadgetwise

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju