Baggizmo predstavio "pametni novčanik" Baggizmo Wiseward

Baggizmo Wiseward opremljen je senzorima i elektronikom koja mu daje dodatne "pametne funkcionalnosti".

Martina Čizmić | 13.06.2017. / 16:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatski start-up Baggizmo, koji je osmislio i uspješno lansirao modernu torbu za gadgete, kreće u novu kampanju na Kickstarteru kojom lansira novi tehnološki proizvod – pametni novčanik Baggizmo Wiseward.

Kako je istaknuto na predstavljanju u Zagrebu, upravo je torba bila poticaj za razvoj novog proizvoda Baggizmo Wiseward kojim se unaprjeđuje zaštita nošenja osobne imovine, ovaj put uz pomoć integrirane tehnologije. 

Tehnologiju je u cijelosti razvio Baggizmo tim u Hrvatskoj pod vodstvom Ladislava Jurića. Pametni novčanik je tako opremljen senzorima i elektronikom koja mu daje dodatne "pametne funkcionalnosti".

“Baggizmo Wiseward prvi je pametni novčanik na svijetu koji je integrirao više različitih aspekata zaštite u isti proizvod. Niti jedan od konkurenta ne posjeduje UV i RGB LED lampice, akceleormetar za npr. detekciju pada novčanika, niti magnetni senzor za npr. detekciju kada je novčanik otvoren i sl.", istaknula je Izvorka Jurić, voditeljica razvoja proizvoda i brandinga Baggizmo. 

Tehnologija koja se nalazi u pametnom novčaniku rezultat je rada cijelog tima okupljenog oko Baggizma.

"Element zaštite imovine koju svakodnevno nosimo u novčaniku danas je aktualan zbog sveopće pojave uređaja za krađu podataka (card skimmer) kojima pojedinci s male udaljenosti mogu ukrasti osobne podatke ili skinuti manje svote novaca s bankovnih računa očitavajući vaše kreditne kartice. Analizirali smo područja za unaprjeđenje sigurnosti, okupivši tim stručnjaka koji je radio na internom razvoju elektronike (Ante Medić i Dajgoro Labinac) i mobilne aplikacije (Plava Tvornica), dok su Kristina Volf i Maša Milovac dizajnirale sam objekt novčanika kako bi se primarno ostvarile funkcionalnosti integrirane tehnologije, ali i proizvod učinilo estetski poželjnim", dodao je Ladislav Jurić. 

Iako se na prvi pogled ne razlikuje od drugih novčanika, dizajn je pomno osmišljen kako bi njegov korisnik sve imao na jednom mjestu.

"Klasičan najpopularniji oblik novčanika (b-fold wallet) dizajniran je na način da je pregledan i funkcionalan, a istovremeno zanimljiv i suvremen. Koristili smo isključivo ekološke materijale zanimljivih boja i tekstura koji se u novčanicima pojavljuju u dvije boje i/ili teksture, te su uklopivi u raznolike stilove. Baggizmo Wiseward se vizualno ne naslanja na Baggizmo torbu, ali po načinu dizajniranja i u samom pristupu da. Pored toga, on pristaje u za to ranije predviđeni pretinac u Baggizmo torbi. Prema svemu navedenom - Baggizmo Wiseward jedinstveni je pametni novčanik na globalnom tržištu”, istaknula je Izvorka Jurić.

Kako bi Baggizmo Wiseward što prije ugledao svjetl dana, njegovi tvorci pokrenuli su Kickstarter kampanju kojoj je cilj ostvariti investiciju od 35 tisuća dolara (231 tisuću kuna). Tim sredstvima će se dovršiti proizvodni alati, pokrenuti proizvodnja prve serije pametnog novčanika iz Baggizma, a onda i  lansirati proizvod na međunarodno tržište. Kampanja traje sve do 14. srpnja, a moguće ih je podržati već s 5 dolara (30 kuna) ili kupiti Baggizmo Wiseward za već od 69 dolara (455 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti