Baggizmo torba u Croatian Design Superstoreu

Baggizmo torba za gadgete koja je osvojila svijet od sada je dostupna u Croatian Design Superstoreu

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 26.04.2016. / 10:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedinstveno mjesto u Zagrebu koje okuplja najbolje od hrvatskog dizajna, a koji služi i kao svojevrsni hub lokalnim kreativacima, Croatian Design Superstore, ovog četvrtka 28. travnja od 18 do 21 sati slavi plasman domaćeg produkta koji je doživio svjetski uspjeh. Radi se o inovativnoj i funkcionalnoj muškoj torbi – Baggizmo.

Ova moderna i praktična muška torba namijenjena je onima kojima je tehnologija neizostavan dio svakodnevice, kao i svima koji svoje osnovne dnevne potrepštine nositi na siguran, funkcionalan i atraktivan način. Iza ovog suvremenog asesoara stoje osnivač Ladislav Jurić, IT menadžer i zaljubljenik u gadgete, njegova stalna suradnica i supruga, međunarodno nagrađivana dizajnerica Izvorka Jurić te poznati domaći studio za dizajn, Manufakturist. Ideja je uspješno realizirana zahvaljujući grupnom financiranju preko platforme Kickstarter, preko koje je uz pomoć 443 podržavatelja skupila nešto više od 44.000 USD.

Nakon proizvodnje i isporuke prve serije, narudžbe za vrhunski osmišljenu mušku torbu i dalje stižu iz svih dijelova svijeta, a pozitivnih reakcija ne manjka niti od strane ženske populacije, koje također prepoznaju prednosti ove torbe u aktivnoj svakodnevici.

Međunarodne platforme grupnog financiranja, kao i primjer Baggizma, mogu poslužiti kao poticaj mnogim mladim autorima čiji dizajn još pronalazi svoje mjesto pod zvijezdama.

„Ideja je zaista nastala iz Ladislavove vlastite potrebe za odgovarajućom torbom koja bi mu omogućila da isprazni džepove od ključeva, novčanika, mobitela, a da pritom ne treba nositi glomazni ruksak ili pak torbice koje su zapravo nastale kao modifikacija ženskih navika nošenja i koje, prema našem mišljenju, nisu zadovoljavale niti funkcionalne niti estetske kriterije suvremenog muškarca. Cilj je bio stvoriti proizvod koji bi bio spoj tehnologije (gadget aware) i suvremene urbane mode – dakle, torba koja živi u svijetu mode i tehnologije. Temeljem toga smo zaključili da zapravo moramo definirati nove principe nošenja muške torbe i stvoriti novu naviku. Tako je kreiran Baggizmo koji je moguće nositi na odjeću, ali i ispod jakne, poslovnog odijela i sl., i to bez obzira na godišnja doba ili društvenu priliku – nije ga potrebno skidati i odlagati sa strane, jer takve navike nisu baš svojstvene muškarcima.“ – rekla je Izvorka Jurić, voditeljica razvoja dizajna proizvoda Baggizmo

Baggizmo je do sada prodan u preko 1.000 primjeraka, a upravo se pripremaju i veće narudžbe za prodaju na Amazonu, Brookestoneu te preko više distributera u Americi, Europi i Aziji. 

Od ovog proljeća, uspješan domaći produkt koji je u potpunosti proizveden unutar granica Hrvatske, pronaći će svoju prvu hrvatsku adresu u Croatian Design Superstoreu, u Martićevoj ulici, okosnici zagrebačkog Design Districta.

Ova jedinstvena torba minimalističkih linija, koja vizualno odgovara različitim stilovima te besprijekoran dizajn, koji ide ususret modernoj kulturi življenja, bit će dostupna u dostupna u četiri boje.

Pozivamo vas na večernji event u Croatian Design Superstoreu, gdje ćete uz ugodnu atmosferu imati priliku popričati osobno s dizajnerima i pokretačima Baggizmo start-upa! U Croatian Design Superstoreu gostima će na dan događanja biti odobren prigodan popust na Baggizmo torbe te na cijene pića u Caféu!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti