Besplatna radionica za one koji žele naučiti programirati u JavaScriptu

Nakon gotovo godinu dana od prve Axilis JavaScript School, Axilis u svom novom uredu organizira drugu besplatnu radionicu koja će se održati tijekom 5 subota.

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.02.2017. / 09:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Konkurentnost na tržištu rada vrlo je važna jer je borba za radno mjesto sve teža, baš kao i uvjeti prilikom zapošljavanja od strane poslodavaca. Kako bi se mladi, posebno studenti, pripremili, savladali neke od prvih prepreka u procesu zapošljavanja i istaknuli u masi, Axilis u svom novom uredu organizira besplatni Axilis JavaScript School. Nakon gotovo godinu dana od prve, druga će se škola održati tijekom 5 subota s početnim predavanjem 11. ožujka, a tema predavanja bit će jezik JavaScript te pripadajuće tehnologije poput Nodea i Reacta.

Trojica iskusnih predavača: Petar Kovačević, Vedran Maršić i Matko Raguž te prošlogodišnji polaznik radionice Axilis JavaScript School Sergej Jakovljev govorit će o navedenim temama, ali i pripremiti polaznike na brže savladavanje novih tehnologija te postizanje optimalnog balansa između teorije i prakse.

Petar Kovačević, glavni organizator Axilis JavaScript Schoola, skreće pažnju na sam sadržaj predavanja i odabira termina za iste: "Kako bismo polaznicima pružili što kvalitetnije radionice, obrađivali smo novi ES2015 standard JavaScripta, ali se bavili i izradom poslužiteljskih aplikacija, Node platformom te izradom web klijenata Reactom. Posebnu pozornost posvetili smo odabiru idealnog termina za polaznike kako bi nesmetano mogli popratiti sva predavanja bez izostanaka s posla ili predavanja ili nedostatka vremena za izvršavanje studentskih obaveza."

Kompanije koje se bave razvijanjem IT rješenja konstantno su u potražnji fakultetski obrazovanih djelatnika sa znanjima određenih sustava i programskih jezika koji se gotovo ni ne dotiču u kurikulumima fakulteta. Upravo iz tog razloga Axilis, poduzeće koje se bavi dizajnom i razvojem softvera, organizira radionicu gdje će se steći potrebne vještine kako bi polaznici što bolje izbalansirali teoriju i praksu te postali što konkurentniji na tržištu rada.

Prijaviti se mogu svi neovisno o stupnju obrazovanja ili prethodnom iskustvu, iako je osnovno znanje u programiranju više nego dobrodošlo. Na radionicama će se programirati web aplikacije; backend i frontend, a grupe će brojem biti prilagođene načinu rada. Posljednju subotu u nizu, polaznici će biti podijeljeni u nekoliko grupa kako bi zajednički mogli pokazati stečeno znanje i savladane vještine.

"Ideja je bila kroz radionice probuditi i inženjersku intuiciju u polaznicima, približiti im realne probleme i scenarije što smo, nadam se, i uspjeli - što kroz zadatke na radionicama, što kroz završni projekt. I naravno, osim upotpunjavanja teorijskih znanja studentima, nadamo se da će sve ovo potaknuti trend edukacija koji će na kraju biti od pomoći svim firmama koje se bave razvojem softvera", kaže Kovačević.

Budući da je Axilis jedna od najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Hrvatskoj, u stalnoj su potražnji za novim stručnjacima koji su spremni raditi na sebi i savladavati nove izazove. Prošli Axilis JavaScript School nije samo iznjedrio konkurentnije studente, već je dvoje polaznika koji su se istaknuli svojom spremnošću na rad i brzim učenjem dobilo priliku zaposliti se u Axilisu.

"Prošle godine dobili smo više od 200 prijava što nas je ugodno iznenadilo i pokazalo da interes za dodatnom edukacijom i usavršavanjem itekako postoji, a mi smo više nego sretni što možemo podijeliti svoje iskustvo s drugima", nadodaje Kovačević.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na ovogodišnju radionicu Axilis JavaScript School do 2. ožujka. Nesigurni u svoju odluku mogu na GitHubu vidjeti kako je to izgledalo prošle godine te pregledati i preuzeti materijale koji su bili korišteni.

Više o Axilisu možete pronaći na njihovoj web stranici, a novosti i oglase za posao na Facebook stranici, Twitteru, Instagramu i LinkedIn profilu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti