Biden upozorio na rizike koje AI predstavlja za društvo, gospodarstvo i nacionalnu sigurnost

Američki predsjednik Joe Biden je na sastanku sa savjetnicima u utorak upozorio na moguću opasnost od umjetne inteligencije koja se ubrzano razvija.

Hina | 05.04.2023. / 08:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Odgovarajući na novinarski upit o opasnosti umjetne inteligencije, Joe Biden je rekao da to još treba vidjeti. Može biti.

Ta tehnologija može biti korisna u ozbiljnim situacijama poput bolesti i klimatskih promjena, rekao je demokrat članovima Vijeća za znanost i tehnologiju Bijele kuće.

No ona nosi moguće rizike za naše društvo, naše gospodarstvo i za našu nacionalnu sigurnost, ocijenio je.

Marin Soljačić Svjetski stručnjak o razvoju umjetne inteligencije: Otkrio što ga posebno zabrinjava - "Nije dovoljno lagano isključiti i da dođe do negativnih posljedica"

Umjetna inteligencija Stiže još naprednija verzija Googleove umjetne inteligencije

Mislim da tehnološke tvrtke moraju biti sigurne da su njihovi proizvodi sigurni, dodao je Biden. Vidimo kakve su posljedice za mentalno zdravlje i sliku o sebi ako nema ograničenja.

Društvene mreže su redovito na meti kritike da škode mentalnom zdravlju najmlađih korisnika jer ih potiču da se uspoređuju sa savršenom realnošću koja je raširena na tim platformama.

Demokratski predsjednik je ponovno pozvao Kongres da uvede "stroga ograničenja" u vezi s osobnim podatcima koje prikupljaju tehnološke kompanije i zabrani ciljano oglašavanje namijenjeno djeci. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti