Jučer je podpredsjednik Researcha in Motion-a (RIM), objavio kako će novi QNX operativni sistem, koji se nalazi BlackBerry PlayBook tabletu, evenutalno zamijeniti tradicionalan BlackBerry OS u smartphone-ima.

Podpredsjednik je izjavio kako će tranzicija na novi operativni sistem zahtjevat vremena. Rekao je da će BlackBerry OS7, koji bi trebao biti objavljen kroz godinu-dvije, biti potpuni prelaz na novi OS. RIM je kolovozu ove godine objavio BlackBerry 6 OS, na predstavljanju BlackBerry Torch 9800.

Bilo je očito kako će RIM zamjeniti BlackBerry OS novim QNX OS-om isključivo radi njegove stabilnosti i učinkovitost kao i mogućnostima upravljanja multimedijom. Dodajmo ovome da je RIM ove godine kupio tvrtku QNX Software Systems koja stoji iza PlayBook OS-a.

Potvrđeno je kako će BlackBerry aplikacije raditi na PlayBook-u, no nije sigurno hoće li imati software emulator ili ne. RIM bi se morao potruditi kako bi napravili sve što je u njihovoj moći kako bi zamijenili OS, no ipak se mora pripaziti i na postojeće BlackBerry korisnike koji ovise o svojim mnogobrojnim aplikacijama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju