Bolt ulazi na tržište kratkoročnog najma automobila i testira pilot projekt u Estoniji

Bolt planira uložiti gotovo 20 milijuna eura u pokretanje usluge Bolt Drive u Europi.

Martina Čizmić | 04.05.2021. / 17:44

Bolt (Foto: Bolt)

Korisnici koji žele unajmiti automobil na kraće vremensko razdoblje, to će moći napraviti i putem Boltove aplikacije. Naime, Bolt je pokrenuo vlastitu uslugu dijeljenih automobila – Bolt Drive. Nova usluga, za sad je dostupna tek na tržištu Estonije, ali je u planu širenje usluge i na druga tržišta u Europi. Kako su izvijestili iz Bolta, u planu im je uložiti gotovo 20 milijuna eura za pokretanje usluge Bolt Drive.

Osim što jednim dodirom ekrana mogu brzo i jednostavno unajmiti automobil, Bolt korisnicima istovremeno omogućuje da budu manje ovisni o osobnim automobilima istovremeno potičući alternativne načine prijevoza na kratkim udaljenostima.

Osobni automobili glavni su uzročnik problema urbanog prijevoza kao što su protočnost prometa, emisija štetnih plinova u atmosferu te zauzimanje prostora u gradovima. Boltova misija je pomoći ljudima da se odreknu osobnih automobila pružajući im kvalitetnu alternativu, istaknuo je Markus Villig, CEO u Boltu.

Naglasio je kako Bolt Drive pruža opciju unajmljivanja automobila za kratke vožnje kao što su odlasci u trgovački centar ili izlet izvan grada. Dovoljno je da korisnici unutar Bolt aplikacije provjere dostupnost najbližih vozila te rezerviraju svoj automobil. Vožnju mogu započeti mobilnim otključavanjem automobila i završiti je bilo gdje u gradu, zadržavajući se u području naznačenom u aplikaciji.

Kako ističu iz Bolta, najveća prednost korištenja ove usluge je oslobođenje od plaćanja parkinga i goriva.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti