Bolt za sljedeću godinu planira rasporediti 130.000 skutera u više od 100 gradova diljem Europe

Ranije ove godine Bolt je predstavio svoj prvi model električnog romobila koji je u potpunosti dizajniran i inženjerski osmišljen unutar tvrtke.

Martina Čizmić | 13.11.2020. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bolt je predstavio planove za uvođenje svojih usluga iz područja mikromobilnosti u više od 100 gradova u 2021. godini. Tvrtka ima u planu upravljati s 130.000 električnih romobila i električnih bicikala tijekom iduće godine, postajući najveći operater lakih električnih vozila za kratkoročni najam u Europi. Bolt će uložiti više od 100 milijuna eura u rast poslovanja iz segmenta mikromobilnosti te za proizvodnju svog hardvera po mjeri.

Kako su istaknuli, posljednjih mjeseci Bolt je ubrzao ekspanziju svojih usluga iz područja mikromobilnosti koje su sada dostupne u 45 gradova u 15 zemalja, uključujući Švedsku, Francusku i Portugal. Tvrtka je pokrenula uslugu kratkoročnog najma električnih bicikala, postajući prva platforma za prijevoz na zahtjev u Europi koja u jednoj aplikaciji ima električne bicikle, romobile i automobile pod jednom markom.

Naši gradovi trpe zbog prometa, štetnih emisija i nedostatka javnog prostora zbog parkirnih mjesta. Vjerujemo da je budućnost urbanog prijevoza mreža usluga na zahtjev – vozila na zahtjev, električni romobili, bicikli i druga laka vozila. Prošli su dani kada je svaka osoba trebala biti vlasnik automobila. Uvidjeli smo da je jedna od najvećih prepreka za prijelaz na dijeljenu električnu mobilnost cijena, zbog čega smo uzbuđeni što ćemo sljedeće sezone uvesti povoljne električne romobile i bicikle u još više zemalja diljem Europe, uključujući Njemačku i Veliku Britaniju. Bolt je najveća europska mreža za prijevoz na zahtjev, što nam omogućava da korisnicima ponudimo najbolje cijene zahvaljujući dijeljenim troškovima na razini čitave tvrtke, izjavio je direktor i osnivač tvrtke Bolt, Markus Villig.

Radujemo se što se stvari razvijaju u dobrom smjeru kada je riječ o regulaciji usluga i vozila iz područja mikrobilnosti u Hrvatskoj i da će nove regulacije biti na snazi od iduće godine. Očekujemo da ćemo moći osigurati uslugu kratkoročnog najma električnih romobila u nekoliko gradova - što je u skladu s najavljenim globalnim planom za mikrobilnost, istaknuo je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.

 Ranije ove godine Bolt je predstavio svoj prvi model električnog romobila koji je u potpunosti dizajniran i inženjerski osmišljen unutar tvrtke. Boltovi romobili su modularni i stoga se vrlo lako mogu popraviti, imaju predviđeni životni vijek do pet godina i u potpunosti se mogu reciklirati.

U rujnu 2020. godine Bolt je najavio obvezu da će postati klimatski pozitivan (ugljično negativan) u svojoj djelatnosti električnih romobila do kraja 2020. Bolt će podržati projekte koji uklanjaju više ugljika iz atmosfere nego što to ga Bolt generira kroz proizvodnju i održavanje e-romobila.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti