Svi volimo glazbu. Ona je sastavni dio života i ujedno i ogroman biznis, no vremena su se promijenila, a tko je 'kriv' za to?

Generacija koja je odrastala u 80-ima sigurno na glazbu ne gleda kao današnji klinici koji odrastaju uz potpuno drugačiji način pogleda na glazbu.

Bon Jovi, čiji će se koncert održati u 8. lipnja na zagrebačkom stadionu Maksimir, izjavio kako će se ljudi od sada na dalje pitati što se dogodilo sa glazbom, te kako je Steve Jobs osobno odgovoran za 'ubijanje' glazbenog biznisa.

Kako i sam Jon Francis Bongiovi kaže 'klinci danas ne prolaze kroz onaj osjećaj kada stavite slušalice na glavu i poglasnite do daske gdje se u kožnoj jakni i zatvorenih očiju jednostavno izgubite u albumu.'

Jobs je odgovoran za transformaciju glazbe sa vinila u digitaliju i time eliminirao dragocjen kulturni artefakt -- cover albuma.

Današnja djeca skidaju glazbu sa iTunesa i to svaku stvar zasebno koju su preslušali samo 90 sekundi prije nego su je kupili, smanjujući tako rizik trošenja novaca na nepoznatu glazbu koja se krije u albumima.

Kako kaže Bon Jovi za Sunday Times Magazine: 'Bože, bila su to čarobna vremena.' Ajmo se prisjetiti tih čarobnih vremena uz pjesmu 'Runaway'.

Via [Register.co.uk]

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju