Booking.com pod istragom u Italiji

Porezna policija Guardia di Finanza pretražila je talijanske urede Booking.com-a.

Hina | 22.03.2024. / 14:16

Booking.com (Foto: Afp)

Talijanska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je u petak da je pokrenula istragu kako bi utvrdila zlorabi li digitalna platforma Booking.com dominantni položaj na tržištu hotelskog smještaja.

Talijanski regulator sumnja da web-stranica "preferiranim partnerstvom" s pojedinim hotelima vjerojatno ometa učinkovito natjecanje na tržištu online prodaje usluga hotelskog smještaja i rezervacija, bar u (Italiji).

Takva strategija šteti drugim online putničkih agentima, s negativnim učincima po smještajne kapacitete i, u konačnici, po potrošače koji se očituju u višim cijenama i ograničenoj mogućnosti izbora, navodi se u priopćenju regulatora.

Digitalna Europa, ilustracija Booking, ByteDance i platforma X ispunjavaju uvjete i mogli bi biti proglašeni nadzornicima pristupa u EU-u

Pretraga smještaja putem interneta Korisnici Bookinga na udaru hakera: Uspješnim prijevarama ispraznili su račune gostiju

Porezna policija Guardia di Finanza pretražila je talijanske urede Booking.com-a, dodaje se.

U potpunosti surađujemo s Guardia di Finanza i s talijanskim tijelom za tržišno natjecanje koji su jučer posjetili naše urede u Italiji, rekao je glasnogovornik Booking.coma.

Iako surađujemo s talijanskim vlastima, u potpunosti vjerujemo da bi se zabrinutost za tržišno natjecanje trebala rješavati izravno s EU-om, u skladu s njegovim važećim regulatornim prijedlozima - a ne odvojeno, od zemlje do zemlje, dodala je glasnogovornica tvrtke. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti